Mayasız poğaça tarifi

Mayasız poğaça tarifi

Hamur işleri, günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası. Özellikle sabah kahvaltısından akşam çay saatlerine kadar her zaman tercih edilen poğaçalar, yumuşak dokuları ve mis kokularıyla herkesin favorisi. Ancak, mayalı hamur hazırlamanın zaman alıcı olması bazen bu lezzetten mahrum bırakabilir. İşte bu noktada, mayasız poğaça tarifi devreye giriyor. Hem pratik hem de nefis bu tarif, zaman sıkıntısı olanlar için ideal.

Hamur işleri, kahvaltı sofralarından öğleden sonraki çay keyiflerine kadar her daim popülerdir. Özellikle içi yumuşacık, dışı ise hafif kızarmış ve hoş kokulu poğaça, adeta ağız sulandırır. Ancak, mayalı hamur hazırlamanın zaman alması bazen tercih edilmez. Bu durumda, maya kullanmadan da kabarık ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Eğer siz de mayasız poğaça tarifini denemek istiyorsanız, gereken malzemeleri ve yapım aşamalarını aşağıda belirttik. Herkese şimdiden keyifli yemekler dileriz!

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç harcı için beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Derin bir kasede yoğurt, 2 adet yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu çırpın.
Kabartma tozunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, içerisine peynirli harcı ekleyerek şekil verin.
Tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.

Bu pratik mayasız poğaça tarifiyle, kısa sürede mis kokulu ve lezzetli poğaçalarınız hazır olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN