Nohut yemeği tarifi

Nohut yemeği tarifi

Gastronomi dünyası, çeşitli lezzetleriyle her geçen gün genişliyor ve damakları şenlendiriyor. Bu sefer, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan nohut yemeğinin lezzetli sırlarını keşfetmeye davetlisiniz. Nohut yemeği, hem besleyici özellikleriyle hem de muazzam tadıyla sofralarımızı süslüyor.

Gastronomi dünyasında yerel lezzetlerin önemi her geçen gün daha da belirgin hale geliyor. Bu lezzetlerin başında da Türk mutfağının gözde tarifleri geliyor. Bu kez sofralarımızın vazgeçilmezi, binbir çeşit lezzetle sunulan nohut yemeğine odaklanacağız. Nohut yemeği, hem besleyici özelliğiyle ön plana çıkan hem de damaklarda bıraktığı unutulmaz tatlarla akıllarda yer eden bir lezzet.

Nohut yemeği, temelinde basit malzemelerle harika bir lezzet yaratmayı başaran bir tarif. İşte bu lezzetin sırlarını paylaşmak için bugün bir nohut yemeği tarifine odaklanacağız:

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı nohut (tercihen bir gece önceden suda bekletilmiş)
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • Su

YAPILIŞI:

  1. Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ardından bu suyu döküp taze suyla nohutları haşlayın. Yaklaşık olarak 1 saat kadar haşlanması gerekebilir. Haşlama işlemi sonrasında nohutları süzün ve kenara alın.

  2. Geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırın. İnce doğranmış soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeye başladığında doğranmış sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

  3. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine salçaları ekleyin. Birkaç dakika salçaları kavurduktan sonra kimyon, karabiber ve isteğe bağlı olarak tuzu da ekleyin. Birkaç dakika daha kavurarak baharatların aromasının ortaya çıkmasını sağlayın.

  4. Baharatlı karışımın üzerine haşlanmış nohutları ekleyin ve biraz karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık olarak 20-30 dakika daha pişirin.

  5. Pişen nohut yemeğini ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav ya da turşu ile servis edebilirsiniz.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan nohut yemeği, basit malzemelerle harika bir tat sunuyor sofralarınıza. Kolayca hazırlanabilen bu tarif, damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN