Pilavsız sofraya oturmayanlara müjde! Damaklarınıza bayram ettirecek Özbek pilavını kaşıklamaya doyamayacaksınız!

Pilavsız sofraya oturmayanlara müjde! Damaklarınıza bayram ettirecek Özbek pilavını kaşıklamaya doyamayacaksınız!

MasterChef seyircileri tarafından merak konusu olan Özbek pilavı nasıl yapılır? Özbek pilavı içine gerekli malzemeler nelerdir? İşte meşhur Özbek pilavının tarifi...

Orta Asya davet sofralarını süsleyen Özbek Pilavı, iri parçalar halinde kesilen kuzu etinin lezzeti, havuç ve soğanın aroması yanı sıra tane tane dökülen pirinci ile vitamini bol, doyumsuz bir yemek. Özbek pilavı tek başına ana yemek görevini görüyor. Sizde bu enfes lezzeti en kısa sürede denemelisiniz. İşte Özbek pilavının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yarım kilo kuzu eti (kuşbaşı doğranmış )

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

3 baş soğan orta boy

2 büyük boy havuç

1 baş sarımsak

2 su bardağı basmati pirinç

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Meşhur Özbek pilavı için öncelikle etlerimizi pişirmekle tarifimize başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye zeytinyağı, kuşbaşı doğranmış kuzu etini alalım. Önce orta harlı ateşte daha sonra kısık ateşte etlerimizi kavuralım. Etin rengi kızarmaya başlayınca tereyağı ilave edip kavurmaya devam edelim. Etler yumuşayınca içine yıkanıp yarım ay şeklinde doğranan soğanları ekleyip kavuralım. Soğanın rengi değişince de yıkanıp soyulan ve ince jülyen şeklinde doğranan havuçları ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Karıştırıp ortasına bütün sarımsak yerleştirip 2, 5 su bardağı sıcak su ilave edilir 15 dk orta harlı ateşte kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır. Tenceredeki bir baş sarımsak bir tabağa çıkartılır tekrar pirincin üzerine konmak üzere.

etli-havuclu-ozbek-pilavi-tarifi.jpg

BU LEZZET HİÇ BİTMESİN İSTEYECEKSİNİZ

Yıkanıp süzülen pirinçleri de pişen etlerin üzerine yayalım. Yani etler, soğanlar, havuçlar pirinçlerin altında kalmalıdır. Üzerine tuz serpelim ve tavadan çıkardığımız bütün sarımsağı tekrar tavanın ortasına pirinçlerin üzerine yerleştirelim. 3,5 su bardağı sıcak su ilave edip ocağı kısıp Özbek pilavımızı pişmeye bırakalım. Pişen Özbek pilavımızı dinlenmeye bırakalım. Özbek pilavı soğumadan geniş bir tepsiye ters çevirerek servis edelim.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN