Pizza sosu tarifi

Pizza sosu tarifi

Pizza, dünya genelinde sevilen ve her damak zevkine hitap eden bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Ancak gerçek bir pizza ustası olmanın temel unsurlarından biri de lezzetli bir sosun sırlarını bilmekten geçiyor. İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzet dolu bir pizza sosu tarifi.

Pizza, dünya genelinde sevilen ve her damak tadına hitap eden bir lezzet. Ancak gerçek bir pizzanın sırrı, en önemli bileşenlerinden biri olan sosunda saklı. Marketlerde bulunan hazır soslar yerine kendi evinizde yapabileceğiniz bir pizza sosuyla, ev yapımı pizzanızın lezzetini katlayabilirsiniz. İşte, ev mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pizza sosu tarifi:

MALZEMELER:

  • 1 kutu (400 gr) rendelenmiş domates veya taze domates püresi
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

  1. Derin bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın.
  2. Isınan yağın içerisine rendelenmiş sarımsakları ekleyerek hafifçe kavurun.
  3. Sarımsaklar hafifçe kokusu çıktıktan sonra domates püresini veya rendelenmiş domatesi tencereye ekleyin.
  4. Kekik, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  5. Sosu kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Bu süre içinde sosun kıvamı koyulaşacak ve malzemelerin lezzetleri birbirine geçecektir.
  6. Ocaktan almadan önce sosun kıvamını kontrol edin. İstenilen kıvama geldiğinde ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Ev yapımı pizza sosunuz hazır! Bu sosu kullanarak hazırlayacağınız pizzalarınız, misafirlerinizi bile kendinizden şüphe ettirecek kadar lezzetli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN