Portakal mevsimi geçmeden yapın! Kışın yapan yazın serin serin içecek: Kurabiyeye tatlılar da kullanılıyor

Portakal mevsimi geçmeden yapın! Kışın yapan yazın serin serin içecek: Kurabiyeye tatlılar da kullanılıyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan marmelatların ev yapımı versiyonları, hazır satın alınanlardan çok daha taze ve lezzetlidir. Bugün sizlere, kendi mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif paylaşacağız: Portakal marmeladı. Üstelik kurabiyeye tatlılar da kullanılıyor

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, mis gibi portakal kokusuyla dolu bir marmeladın hayalini kurdunuz mu hiç? İşte bu tarifle, evinizin mutfağında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve lezzet dolu bir portakal marmeladı yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu mükemmel tarif, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir atıştırmalık sunuyor.

MALZEMELER

2 kg portakal

1 kg toz şeker

1/2 (yarım) limon suyu

hq720.jpg

YAPILIŞI

  • Öncelikle portakalları güzelce yıkıyoruz.
  • Portakalları güzelce soyalım, kabukların içindeki beyaz kısımları bıçakla soyup inceltelim çünkü bu kısımlar acılık veriyor.
  • Kabukları uzun ince keselim, tencereye alalım üzerini geçecek kadar kaynar su koyup 5-10 dakika kaynatalım, kabukları süzüp üzerine yine kaynar su koyup 5 dakika kaynatalım, yine kabuklarını süzüp aynı işlemi 4-5 kere tekrarlayalım.
  • Bu arada soyduğumuz portakalları içlerindeki beyaz kısımları alarak doğrayalım.
  • Süzdüğümüz kabuklarının üzerine toz şekerin yarısını dökelim, üzerine portakallarımızı koyalım üzerinde kalan şekerimizi dökelim ve 10 dakika kadar bekledikten sonra kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Güzelce kaynayıp portakallarımız ezilmeye başlayınca (20 dakika kadar) blender ile iyice parçalayalım.
  • Üzerine yarım limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım ve sıcakken kavanozlara doldurup sıkıca ağızlarını kapatalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN