Somon balığı nasıl pişirilir?

Somon balığı nasıl pişirilir?

Somon balığı, sofralarınıza sağlık ve lezzet getiren muhteşem bir deniz hediyesidir. Hem hazırlaması kolay hem de lezzetli olan bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için mükemmel bir seçenektir. Denemekten çekinmeyin ve bu nefis somon tarifini sevdiklerinizle paylaşın.

Denizden gelen bu lezzet, sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Deniz ürünleri arasında özel bir yere sahip olan somon balığı, lezzeti ve sağlık dostu özellikleriyle sofralarımıza keyif katıyor. Bugün, sizlerle paylaşacağım somon tarifi, hem kolaylığı hem de lezzetiyle damakları şenlendirecek.

MALZEMELER:

  • 4 dilim somon fileto
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve karabiber
  • Taze doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisini yağlayın veya fırın kağıdı serin.

  2. Somon dilimlerini tuz, karabiber ve limon suyu ile marine edin. Dilimlerin her iki tarafına da bu karışımı eşit şekilde sürün.

  3. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.

  4. Sarımsaklar hafif kavrulduktan sonra tavayı ocaktan alın ve somon dilimlerini tavaya yerleştirin.

  5. Somonları önceden ısıtılmış fırın tepsisine aktarın ve üzerlerine kavrulmuş sarımsak ve zeytinyağı karışımını gezdirin.

  6. Fırına verin ve somonlar altın rengine dönene kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.

  7. Piştikten sonra fırından çıkarın, üzerine taze doğranmış maydanoz serperek servis yapın.

Bu basit tarif, somon balığının doğal lezzetini korurken, sizi ve sevdiklerinizi lezzet yolculuğuna çıkaracak. Sağlık açısından da zengin olan somon, omega-3 yağ asitleri ile bilinir ve düzenli tüketildiğinde kalp sağlığını destekler.

Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN