Tatlı olmadan çay içemeyenlere müjde! Bu ekmek kadayıfı sosyal medyada paylaşılmaya doyulmadı!

Tatlı olmadan çay içemeyenlere müjde! Bu ekmek kadayıfı sosyal medyada paylaşılmaya doyulmadı!

Geleneksel Türk tatlılarından biri olan ekmek kadayıfı, kendine özgü karamel aroması ve yumuşacık kreması ile damaklarda kalıcı bir lezzet bırakıyor. Arama motorunda en çok aratılan tatlılardan biri olan ekmek kadayıfının tarifini haberimizde sizler için hazırladık...

Ekmek kadayıfı tatlısının tarihi Selçuklular dönemine kadar uzanmaktadır. Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında aşhanelerde verilen yemekler listesinde ekmek kadayıfının da bulunduğu ve kadife, beyaz, kaymaklı, adi yassı, yağsız, yufkalı, ekmek, fodula kadayıfı gibi çeşitlerinin bulunduğu bildirilmektedir. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olan Afyonkarahisar, ekmek kadayıfı tatlısıyla coğrafi işaretini almış oldu. Osmanlı mutfağından miras, yoğun lezzetiyle tatlı düşkünlerinin tercihi olan ekmek kadayıfını haberimizde paylaştığımız tarifimizle evinizde kolaylıkla yapabileceksiniz. İşte dillere destan ekmek kadayıfının tarifi...

MALZEMELER

Keki için:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3, 5 su bardağı sıcak su

Arası için:

1 paket krem şanti veya kaymak tadında krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI

Dillere destan ekmek kadayıfı tatlımızı yapmaya öncelikle şerbetini hazırlamakla başlıyoruz. Şerbet için derin bir tencereye şekeri alalım ve şeker kısık ateşte erimeye bırakalım. Biraz eriyen şekerin içine 3, 5 su bardağı sıcak su dökülür ve iyice karıştıralım, şekerin iyice erimesi için kaynamaya bırakalım. İyice kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım. Şimdi kekimizi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtayı ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kek karışımını elde edelim. Kek karışımını kelepçeli kek kalıbına boşaltalım. Eğer evinizde kelepçeli kek kalıbı yoksa yuvarlak borcama da boşaltabilirsiniz. Kekimizi 180 derecelik fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Fırında pişen kekimizi çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Kek soğuyunca kelepçeli kek kalıbını açalım ve kekin tam ortasından bıçakla ikiye keselim. Her iki kek parçamıza da soğuk şerbet dökelim.

1288104468.jpg

BU TATLI DAMAKLARINIZI ÇATLATIYOR

Ve kekimizi buzdolabına kaldıralım. Şimdi sıra geldi krem şantiyi çırpmaya. Uygun bir kapta krem şantiyi ve sütü çırpalım. Keklerimizi buzdolabından çıkaralım. Kekin üztüne krem şantinin hepsini sürelim ve yayalım. Diğer kek parçasını da üstüne kapatalım. Tekrar tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve dinlenmeye bırakalım. İyice dinlenen ekmek kadayıfı tatlınızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN