Yoğurdunuz çok sulanıyorsa hemen bunu yapın! Aslında çözümü çok basit

Yoğurdunuz çok sulanıyorsa hemen bunu yapın! Aslında çözümü çok basit

Evde yaptığınız yoğurt ya da marketten aldığınız yoğurt çabuk sulanıyorsa çözümü oldukça kolay. Birkaç basit yöntemle, buzdolabında muhafaza ettiğiniz yoğurdu sulandırmadan tüketmek mümkün. Peki, yoğurdun sulanmaması için ne yapmak lazım? İşte, yoğurdun sulanmaması için yöntemler...

Marketlerden satın aldığımız yoğurtlar bazen çabuk sulanabiliyor. Aynı sorun evde yapılan yoğurtlar içinde geçerli. Özellikle yoğurt yapımı sırasında uygulanan yanlış teknikler, yoğurdun sünmesine ve sulanmasına neden olabilir.

yogurdun-sulanmasini-onlemek-3.jpg

YOĞURDUN SULANMASINI ÖNLEMEK ÇOK KOLAY

Yoğurdu alırken büyük kaşık kullanır ve derin çukurlar açarsanız boşluklar oluşacak ve bu boşluklar su dolacaktır. Bu nedenle derin çukurlar açarak tencereden veya yoğurt kabından yoğurt almayın.

Yoğurdu metal kaşıkla tabağa alırsanız buda yoğurdun yapısına zarar verir. Bu yüzden tahta kaşık kullanmaya dikkat edin.

Tahta kaşık kullanmanız durumunda yoğurt hem sulanmayacak hem de çabuk ekşimeyecektir. Özellikle evde kendi yapmış olduğunuz yoğurdu da bu yöntemle günlerce koruyabilirsiniz.

yogurdun-sulanmasini-onlemek-2.jpg

YOĞURDUN SULANMAMASI İÇİN NELER YAPILMALI?

* Yoğurdu sallar hareketlerle çok fazla harekete maruz bırakmayınız. Sallanan yoğurt kabı sulanmaya meyillidir. Bu nedenle taşırken dikkat edilir.

* Yoğurdu alırken metal, gümüş veya plastik kaşık kullanmayınız. O yapıda malzemeler yoğurdu sulandırabilir. Tahta kaşık değdirerek yoğurt kullanmanız tavsiye edilir.

* Yoğurdu kullanacağınız sıralarda yüzeyinden sıyırarak alınız. Diklemesine alıp boşluk bırakırsanız yoğurt çabuk sulanacaktır. Boşluk açıldıysa bile yoğurt takviyesi yaparak kapatınız.

* Yoğurdu kapatmadan önce havlu kağıdı kapağın arasına sıkıştırınız. Havlu kağıt sayesinde yoğurdun sulanmasına engel olabilirsiniz.

yogurdun-sulanmasini-onlemek-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN