2 bin yıllık kale onarılmayı bekliyor

2 bin yıllık kale onarılmayı bekliyor

Bursa'da 2 bin yıldır ormanın içinde ayakta duran kale restore edilmeyi bekliyor. Kalenin bulunduğu köyde yaşayanlar kalenin onarılması halinde bölgeye turist çekeceği görüşünde.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kale 2 bin yıldır orijinal haliyle ormanın içinde varlığını sürdürüyor. Kestelek köyü sınırları içinde bulunan kaleyi birçok gezgin ziyaret ediyor ve gezginlerin ortak görüşü tarihi kalenin Bizans döneminde inşa edildiği yönünde. Kalenin Uludağ’ın geçitlerini savunmak maksadıyla 2 bin yıl önce inşa edildiği tahmin ediliyor.

2.jpg

Duvarları 30 dönümlük bir alanı kaplaya kalenin batı burcu ve surları restorasyon edilmeyi bekliyor. Kalenin restore edilmesi halinde çok sayıda turisti bölgeye çekmesi tahmin ediliyor ve köylüler kalenin onarılmasını beklediklerini ifade ediyor.

1.jpg

'RESTORE EDİLİRSE BURSA'YA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAR'

Kestelek köyü muhtarı Kemal Doğru, "Kalenin geçmişi 2 bin yıl öncesine dayanıyor. Kalenin Bizanslılar devrinde yapıldığı söyleniyor. Kalenin batı burcu ve surları 2 bin yıldır ayakta duruyor. Kale yaklaşık 30 dönümlük bir alanı kaplıyor. Kalenin bulunduğu nokta bir çok yere hakim. Bu kale restore edilirse bölgemiz ve Bursa'ya önemli katkı sağlar, çok sayıda turist burayı görmeye gelir. Yetkililerden kalenin restore edilmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN