Altından bile daha değerli! 3 tane erik 40 liradan satılıyor

Altından bile daha değerli! 3 tane erik 40 liradan satılıyor

Yaz aylarında kilosu 4-5 liraya kadar inen erik, şimdi altından bile daha değerli. Eskişehir'de 50 grama denk gelen 3 tane yeşil erik 40 liraya, kilosu ise 800 liraya satılıyor.

Kilosu altın fiyatlarını geçti, 3 tane erik 40 liradan satılıyor. Yeşil eriğin kilogram fiyatı neredeyse çeyrek altını geçiyor.

Eskişehir'de 50 grama denk gelen 3 tane yeşil erik 40 liraya, kilosu ise 800 liraya satılıyor.

03-001.jpg

"BU MEVSİMDE TÜRKİYE'DE YETİŞMİYOR"

Manav Emin Özkaya, erik fiyatları için şunları dedi: "Bu erikler Şili'den geliyor. İstanbul'dan bazı illere dağıtılıyor. Bu sezonda bunlar 'Hamile eriği' olarak da biliniyor. Ben 15 senedir bu günlerde bu eriği bulunduruyorum. Türkiye'de bu mevsimde bunlar yetişmiyor. Yurt dışından geldiği için çok az bulunuyor.

02-001.jpg

"TABİ KİMSE BİR KİLO ALMIYOR"

Bunlar normal, bizim buralarda kaç gün önce bittiği yeşil eriklerdendir. Ancak ters bir dönemde insanların özel ihtiyaçların karşılanması için getirdiğimiz için fiyatlar pahalıdır. Şuan 3 tanesi 40 liradan satıyoruz. Bu üç tane de yaklaşık 50 gram oluyor. Buna göre kilosu 800 liraya denk geliyor. Ama tabi kimse bir kilo almıyor" diye konuştu.

01-003.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN