Avrupa erime tehlikesiyle karşı karşıya

Avrupa erime tehlikesiyle karşı karşıya

İki günlük Mısır ziyaret sonrası dönüş yolunda gazetecilere konuşan Papa Francesco, başta Kuzey Kore ve ABD arasında esen savaş rüzgârları olmak üzere pek çok konuya dair soruları yanıtladı.

 Papa, Kore yarımadasında esen savaş rüzgarlarıyla ilgili , “Birçok ülkenin liderine de yaptığım gibi onları da sorunları çözmek için diplomasi yolunda çalışmaya davet ediyorum ve bunu onlara da söyleyeceğim. Dünyada birçok kolaylaştırıcı, arabulucu ülke var teklifte bulunan. Norveç gibi ülkeler her zaman yardım etmeye hazır. Ben 2 yıldır parçalı bir dünya savaşından bahsediyorum. Parçalı ama bu parçalar genişleyerek zaten sıcak olan noktalarda yoğunlaşmakta” dedi.

Kahire’deki konuşmasında ‘demagojik popülizmden’ bahsettiği ve Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turu geçen iki adaydan birinin popülist söylemlerde bulunan aşırı sağcı Marine Le Pen olduğu hatırlatılan Arjantinli Papa, o ülkedeki Katolik seçmenlere ilişkin mesajının sorulması üzerine, şunları söyledi: “Avrupa’da ve Avrupa Birliği’nde sorun var. Avrupa erime tehlikesiyle karşı karşıya, bu doğrudur. Bunun üzerinde düşünmeliyiz. Korkutan bir sorun var ve bu söz konusu Popülizm fenomeni ve göçmen sorununu besliyor olabilir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN