20 Nisan'da herkes yataktan fırlayacak! Nedeni tüyler ürpertti

20 Nisan'da herkes yataktan fırlayacak! Nedeni tüyler ürpertti

20 Nisan tarihinde gökyüzünde herkesi büyüleyen bir olay yaşanacak. Güneş ve ayın bu muhteşem şölenine sadece saatler kaldı. Tüm dünya o anı beklemeye başladı. Peki 20 Nisan gece ne olacak? Duyunca yatamayacaksınız

20 Nisan gecesi herkesi büyüleyecek bir gökyüzü şöleni yaşanacak. Güneş'in tutulmasıyla ay bir çember şeklini alacak ve yılda 2 kez tekrarlanan olaya dünya yine kilitlenecek. Takvimler 20 Nisan tarihini gösterdiğinde sabaha doğru herkes o noktaya odaklanacak. İşte halkalı güneş tutulmasının o muhteşem görüntüsü.

halka.jpg

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI YAŞANACAK

Her yıl 2 kez tekrarlanan Halkalı Güneş Tutulması için geri sayım başladı. Dünya o an için merakla beklerken, uzmanlardan ise uyarılar gelmeye başladı. 20 Nisan tarihinde sabaha doğru ay çember şeklini alacak. Gökyüzü ise eşsiz bir manzaraya misafir olacak.

halkagunes.jpg

GÖKYÜZÜNDEKİ ŞÖLENE SAATLER KALDI

Bu heyecan verici gökyüzü olayı için herkes merakla beklemeye başladı. 20 Nisan da gerçekleşmesi beklenen güneş tutulması sonucu Güneş, Dünya'yı tamamen ya da kısmen kapatacak.

tutulma.jpg

UZMANLARDAN KALICI HASAR UYARISI

Merakla bekleyenler içinse uzmanlardan uyarılar geldi. Halkalı Güneş Tutulması'nı izlemek isteyenlerin gözlük kullanması konusunda uyarı yapıldı. Aksi takdirde gözde kalıcı hasarlar yaşanabilir. Özel güneş gözlükleri veya filtreler kullanılması konusunda uyarı yapan uzmanlar, tutulmanın bir kaç dakika ya da bir kaç saat sürebileceğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN