Yaşam zorluğunda Afganistan’la aynı ligdeyiz: Listenin ilk sıraları yine değişmedi

Yaşam zorluğunda Afganistan’la aynı ligdeyiz: Listenin ilk sıraları yine değişmedi

Amerikalı şirket Gallup Araştırma, 'dünyanın en az olumlu deneyim yaşayan ülkeler 2022' listesini yayımladı. Listeye göre; 2022 verilerinde Afganistan’dan sonra 'en az olumlu deneyim yaşanan' ülke Türkiye oldu.

Amerikalı araştırma şirketi Gallup, tüm dünyada olumlu deneyim yaşayan ülkelerin listesini sıraladı. Dünya bütününde Endonezya, Meksika, Paraguay, Filipinler ve Vietnam'da olumlu deneyimlerde ilk sıralarda kendine yer bulurken 2017 yılından bu yana her yıl olduğu gibi dünyanın en düşük puanına Afganistan sahip oldu.

Önceki yıllarda, Latin Amerika ülkeleri, yetişkin kişilerin her gün pek çok olumlu duygu bildirdiği ülkeler listesinde ilk sıralarda bulunmuştu. 2022 Pozitif Deneyim Endeksinde ve Latin Amerika ve Güneydoğu Asya ülkeleri haricinde hiçbir ülke zirveyi göremedi.

AFGANİSTAN SON SIRADA

Temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilen Gallup anketleri sonuçlarına göre; neredeyse tüm Afganlar (%98) hayatlarını çok yoksul o acı çekerek geçiriyor. Afganistan, Gallup'un araştırmalarına göre; 2017 yılından bu yana her yıl dünyanın en az pozitif ülkesi olarak kayda geçiyor. 2021 yılında 32'lik rekor bir küresel düşük seviyeye düşmesi sonrasında ülkenin 2022'de puanı 34 oldu.

ekran-alintisi.jpg

AFGANİSTAN'DAN SONRA TÜRKİYE GELİYOR

2020 ve 2021 yıllarında sıralamanın sonlarına yakın iki ülke olan Lübnan ve Türkiye, 2022 yılında Afganistan'daki puanlar kadar düşük değildi. Lübnan'ın Olumlu Deneyim Endeksi 37'den 46'ya yükselirken, Türkiye'nin puanı istatistiksel olarak değişmeden 45'te kaldı. Bu durumda Türkiye, tüm dünyada olumlu deneyim yaşayan ülkelerin en sonuncusunun bir önünde yer aldı.

Araştırmada şu sorular soruldu:

  • Dün yeterince saygı görmüş hissettin mi?
  • Dün kendini coşku dolu hissetin mi?
  • Dün anlamlı ve ilgi çekici bir şey öğrendin mi?
  • Dün yeterince güldün mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN