Çinli sanatçının sergileri İsrail sansürüne takıldı

Çinli sanatçının sergileri İsrail sansürüne takıldı

Çinli sanatçı ve aktivist Ai Weiwei’nin Londra’da 15 Kasım’da açılması planlanan sergisi, Filistin’e verdiği destek nedeniyle süresiz askıya alındı. Filistinlilere verdiği destekle tanınan Weiwei ise yaptığı açıklamada, “İnsan eylemlerini ahlaki olarak yargılamadan, suçlamadan veya değerlendirmeden objektif ve tarafsız olmaya çalıştığını” söyledi.

Çinli sanatçı ve aktivist Ai Weiwei’nin İngiltere’nin başkenti Londra’da 15 Kasım’da açılması planlanan sergisi, Filistin’e verdiği destek nedeniyle süresiz askıya alındı. The Guardian’ın haberine göre Lisson Galerisi, Weiwei’nin sergisini Batı’nın İsrail’i destekleyen tutumunu kastederek yaptığı “Yahudi halkına yapılan zulümle ilgili suçluluk duygusu zaman zaman Arap dünyasını etkisizleştirmek için kullanıldı” yorumu nedeniyle süresiz askıya aldı. Galeriden bir sözcü, Weiwei’nin yorumun ardından kendisiyle kapsamlı görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Galeriden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Sanatçının yeni çalışmalarını sunmak için şu anın doğru zaman olmadığı konusunda birlikte mutabık kaldık. Tüm çabaların İsrail ve Filistin topraklarının yanı sıra uluslararası toplumlarda yaşanan trajik acıları sona erdirmeye yönelik olması gereken bir dönemde antisemitik ya da İslamofobik olarak nitelendirilebilecek tartışmalara yer yoktur.”

Weiwei ise yaptığı açıklamada, “İnsan eylemlerini ahlaki olarak yargılamadan, suçlamadan veya değerlendirmeden objektif ve tarafsız olmaya çalıştığını” söyledi. Filistinlilere verdiği destekle tanınan 66 yaşındaki Weiwei, “Bakış açımı dile getirmeye kararlıyım” dedi.

BBC’ye göre ise sanatçının New York, Paris ve Berlin’deki üç sergisi daha iptal edildi. Weiwei, 2016’da küresel mülteci krizini konu alan ‘Human Flow’ adlı belgeselinin çekimleri sırasında Gazze’ye gitmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN