Yurtdışında çalışıp euro kazanmak isteyenler dikkat! Polonyo 1.8 milyon işçi alacak!

Yurtdışında çalışıp euro kazanmak isteyenler dikkat! Polonyo 1.8 milyon işçi alacak!

Polonya, üretken nüfusunu artırmak amacıyla 1,8 milyon göçmen kabul etme planını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

Polonya, üretken nüfusunu artırmak amacıyla 1,8 milyon göçmen kabul etme planını duyurdu. Bu adım, Avrupa Birliği'nin en fazla göç alan ülkeleri arasında yer alan Polonya'nın işgücü ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun raporunda, gelecekte bile bu rakamın yetersiz kalabileceği ve önümüzdeki 10 yıl içinde 2 milyon işgücüne ihtiyaç duyulacağı belirtildi.

1.8 MİLYON GÖÇMEN ÜLKEYE ALINACAK

fgd-002.jpg

Raporda, üretken nüfusu artırmak için 1,8 milyon göçmenin gerekliliği vurgulanarak, Polonya'nın düşük doğum oranına sahip olduğu ve gelecekte bile bu rakamın yetersiz olabileceği ifade edildi.

Ayrıca raporda, "ekonomik olarak üretken olmayan nüfusun toplam nüfusa oranı"nın 2022'de %39 olduğu ve 2032'de %44,1'e çıkacağı belirtilerek, bu oranı %39 seviyesinde tutmak için yılda 200 bin ila 400 bin arasında yabancı işgücünün ülkeye girmesi gerektiği ifade edildi. Ancak raporda, bu hedefin uygulama aşamasında gerçekçi olmadığı da belirtildi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 732 EURO

gfdgdfgfd.jpg

Polonya, 2015 yılından bu yana tarihinde görülmemiş düzeyde göç aldığı ve AB'nin en fazla göç alan ülkelerinden biri olduğu ifade edildi. Sosyal sigorta sistemi kayıtlarına göre, 2020 yılında 74 bin, 2021 yılında 150 bin ve 2022 yılında 188 bin olan kayıtlı işçi sayısının son yıllarda rekor seviyede arttığı belirtildi.

2022 Aralık itibariyle, sigorta sistemi kayıtlarında 1 milyondan fazla yabancı bulunuyor. Bu göçmenlerin dörtte üçünü Ukraynalılar oluştururken, geri kalan kısmının AB dışı ülkelerden ve AB üyesi ülkelerden gelenlerden oluştuğu ifade edildi.

Polonya'da işçi alımı durumunda, en düşük ücret olan asgari ücret ödeneceği belirtildi. Polonya'daki asgari ücret 732 Euro'dur, bu da Türk Lirası olarak 21.381 TL'ye denk gelmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN