2023 KGF destek paketi, limitleri ve faiz oranı

2023 KGF destek paketi, limitleri ve faiz oranı

2023 yılı ile birlikte Kredi Garanti Fonu hakkında araştırmalar hızlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati KGF ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Nureddin Nebati, 19 Aralık 2022 tarihinde yapmış olduğu açıklamada 200 milyar TL’lik kefaletle 250 milyar TL’lik kredi hacmi oluşturulacağı haberini verdi. Oluşturulan yeni paketle birlikte işletmeler 5 grupta sınıflandırılacak sınıflar ödeme şekline göre oluşturulacak. Ödeme gücü en iyi olan firmalar 1. Grup olarak değerlendirilecek olup 5. Gruptaki firmalara destek verilmeyecek.

kgf

KREDİ DESTEK PAKETLERİ

35 milyar TL kefalet limitini haiz İşletme Giderleri Destek Paketi ile firmaların çalışan maaşları ve kira ödemeleri gibi tüm sabit kalemdeki giderlerine yönelik finansman desteği sağlıyoruz. Böylelikle firmaların faaliyetlerine daha iyi bir şekilde sürdürmesi bekleniyor.

35 milyar TL kefalet limitini haiz Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Destek Paketi ile ülke genelinde faaliyetlerini sürdüren KOBİ’lerimiz başta olmak üzere tüm firmalarımızı destek sunarak Türkiye ihracat hacmini arttırmayı planlıyoruz.

20 milyar TL kefalet limitini haiz Yatırım - Proje Finansmanı Destek Paketi ile ülke genelinde yatırımları arttırmayı ve sürdürülebilir üretimi desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Yatırım Teşvik Belgesine sahip firmalarımız için daha yüksek kredi imkânları sağlanacak.

15 milyar TL kefalet limitini haiz İmalat Sanayi Destek Paketi ile ülkemiz imalat sanayinde verimlilik, üretimde artış, çalışan sayısında artış sağlayarak imalat sanayide yer alan yatırımları destekleyeceğiz.

25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükümlülüğünü azaltmaya çalışıyoruz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN