8 bini duyan kuyumcuda kuyruğa giriyor! Altın o tarihte şahlanacak: Ünlü ekonomistten ezber bozan tahmin

8 bini duyan kuyumcuda kuyruğa giriyor! Altın o tarihte şahlanacak: Ünlü ekonomistten ezber bozan tahmin

Son yaşanan kriz olayları ile birlikte dünyanın gündemine oturan ons altın fiyatına ve dolar kuruna dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ons altın fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte gram altın fiyatları rekor tazeleyerek kısa bir süre önce 1.260 TL'ye kadar yükseliş sağladı. Altın fiyatlarındaki hareketlilik hakkında açıklamalar yapan Artuğ Çetin'den ezber bozan bir tahmin geldi. Çetin, altında uzun vadeli pozisyon almak isteyenler için çok önemli bir çağrıda bulundu.

Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar her geçen gün giderek hız kazanıyor. Küreselde yaşanan banka krizleri ile birlikte atak yapan altın fiyatları yükselişe geçti. Ons altın fiyatlarının artmasıyla birlikte gram altın fiyatlarında da yükseliş yaşandı.

Ünlü ekonomistler tarafından altın kuruna dair değerlendirmeler yapıldığı sırada bir değerlendirme de Artuğ Çetin'den geldi. İlkay Burhanlı'nın Youtube kanalına misafir olan Artuğ Çetin, ons altın fiyatı tahminlerini açıkladı. Günümüzde 2.039 doları aşan ons altın ve 1.237 lirayı aşan gram altın fiyatları piyasayı oldukça hareketli hala getirdi. Çetin'in tahmini ise yatırımcıları harekete geçirdi.

altin-fiyatlari-bilezik-ceyrek-bug-pm1u.jpg

ONS ALTIN DEĞERLENDİRMESİ

Ünlü ekonomist Artuğ Çelik konuk olduğu programda yaptığı anıklamalar ile birlikte yaptığı açıklamalar yatırımcıların gündemine oturdu. Altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren uzman isim altın fiyatlarına dair tahminlerini açıkladı.

2022 yılının ekim ayı ile birlikte trend değişimini sık sık yaşadığını belirten altın fiyatlarının daha da yükseleceğine vurgu yaptı. Yatırımcı vatandaşların uyarılması gerektiğini belirten ekonomist 2022 senesinde ons altın fiyatının 1.600 seviyelerinden işlem gördüğünün altını çizdi. Ons altının bugünkü değerlerine de değinen uzman 2 bin doları geçtiğini açıkladı.

kuyumcular-kara-kara-dusunuyor-altin-alan-yok-insanlar-bozdurmaya-geliyor-msed.webp

DEPREM ETKİSİ YARATAN TAHMİN İÇİN TARİH VERDİ

Ons altın fiyatına dair kritik detaylara değinen Artuğ Çelik ons gümüş fiyatlarının da aynı trende sahip olduğunu ifade etti. Ons altın ve ons gümüş fiyatlarında yaşanan değişimler ile birlikte değerlendirebileceğinin altını çizdi.

Geçmiş tarihten örnekler veren uzman isim ileri yıllar için verdiği ons altın tahmini ise piyasa gündeminde deprem etkisi arattı. Artuğ Çetin'in tahminlerine göre, 2028 yıllarında ons altın fiyatının değeri 6 bin ile 8 bin dolar aralığına yerleşecek. Çetin'in yaptığı bu tahmin bugüne kadar yapılan en yüksek tahmin olarak tarihe geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN