ABD'de çalışmak ve yaşamak isteyenler dikkat! Green Card başvuruları başladı: İngilizce şartı aranmıyor

ABD'de çalışmak ve yaşamak isteyenler dikkat! Green Card başvuruları başladı: İngilizce şartı aranmıyor

Amerikan Hükümeti'nin verdiği ve Amerika'da sürekli oturma iznini kapsayan Green Card başvuruları başladı. Elçilik tarafından yapılan açıklamada başvuru işlemlerinin 7 Kasım 2023'e kadar devam edeceği belirtildi. Peki, Green Card nedir? Green Card başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır? İşte, Green Card başvuru tarihleri ve diğer detaylar...

Amerika'ya yerleşme hayali kuranların heyecanla beklediği haber geldi. ABD elçiliğinin yaptığı açıklamada, başvuru işlemlerinin başladığı duyuruldu. Peki, Green Card nedir? Green Card başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır? İşte, Green Card başvurularıyla ilgili detaylar...

GREEN CARD NEDİR?

Green Card sahibi olanlar, ABD'de ömür boyu yaşama ve çalışma hakkı kazanıyor. Green Card sahipleri, oy kullanımı haricinde Amerikan vatandaşlarıyla aynı haklara sahip oluyorlar. ABD'de aileleriyle beraber yaşayabiliyor, iş kurabiliyor hatta devlet memuru bile olabiliyorlar. Ayrıca tamamen yerleştikten sonra, 5 yıl içerisinde tam vatandaşlık hakkı da kazanıyorlar.

GREEN CARD BAŞVURU TARİHLERİ

ABDE Freetown Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamada, DV 2024 Green Card başvurularının 4 Ekim ile 7 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

abdde-calismak-ve-yasamak-isteyenler-dikkat-green-card-basvurulari-basladi.jpg

GREEN CARD BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Green Card başvuruları DV Lottery sitesinden ücretsiz olarak yapılıyor. Ancak site İngilizce olduğundan bütün aşama ve soruların doğru bir biçimde anlaşılması ve cevaplanması büyük önem taşıyor. Başvuru yapacakların, bilgilerini hata ve eksiz olmadan girmesi gerekiyor.

GREEN CARD BAŞVURUSUNDA İNGİLİZCE ZORUNLULUĞU VAR MI?

Başvuru için İngilizce zorunluluğu yok fakat çekilişin ardından Green Card alma hakkı kazananların İngilizce yeterliliği olması gerekiyor.

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Green Card başvurusu yapacakların lise ya da dengi bir okuldan mezun olması gerekiyor. Ayrıca bu kişilerin son 5 yıllık sürede uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte minimum 2 yıl çalışmış olması da gerekiyor.

Bir diğer şart ise başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olmasıdır. 18 yaşın altındaki kişiler, ebeveynlerinin gözetimi altında başvuru yapabilmektedir.

ABD Green Card için herkes yalnızca bir kere başvuru yapma hakkına sahiptir. Aynı kişi adına birden fazla başvuru yapıldığında kişinin tüm başvuruları geçersiz sayılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN