Akaryakıta dev indirim TBMM'de! Seçim öncesi sürpriz hamle... Herkes depoyu fullemek için o tarihi bekliyor

Akaryakıta dev indirim TBMM'de! Seçim öncesi sürpriz hamle... Herkes depoyu fullemek için o tarihi bekliyor

Akaryakıtta yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından ediliyor. Brent petrolde yaşanan yükselişlerle birlikte geçtiğimiz hafta benzin ve motorine zam gelmişti. Bu gece de motorine 71 kuruş indirim gelmişti. Piyasada yaşanan bu hareketlilikle birlikte, fiyatlar değişirken araç sahipleri güncel benzin ve motorin fiyatlarını araştırmaya başladı. Gelen son dakika bilgisi ise sürücüleri bayram ettirecek. Akaryakıta büyük indirim geliyor. Seçim öncesi TBMM'de büyük sürpriz.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından ediliyor. Brent petrolde yaşanan yükselişlerle birlikte geçtiğimiz hafta benzin ve motorine zam gelmişti. Bu gece de motorine 71 kuruş indirim gelmişti. Piyasada yaşanan bu hareketlilikle birlikte, fiyatlar değişirken araç sahipleri güncel benzin ve motorin fiyatlarını araştırmaya başladı. Gelen son dakika bilgisi ise sürücüleri bayram ettirecek. Akaryakıta büyük indirim geliyor. Seçim öncesi büyük sürpriz.

Benzin ve motorin fiyatları vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz haftalarda Brent petrolde yaşanan yükselişlerle birlikte akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam yapılmıştı. Gelen zamla birlikte fiyatlar değişirken vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarında indirim ya da zam haberi var mı? Benzin ve motorine indirim mi geliyor?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi. Araç sahipleri bu haberle bayram edecek. Seçim öncesi benzin ve motorine büyük indirim geliyor. Depoyu fullemeden önce o tarihi bekleyin. Peki 15 Mart 2023 Çarşamba benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? İşte il il güncel akaryakıt fiyatları...

SON DAKİKA: BENZİN VE MOTORİNE BÜYÜK İNDİRİM GELİYOR

Geçtiğimiz haftalarda Brent petrolde yaşanan hareketlilik sonrası akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam gelmişti. Gelen zamlar sonrası fiyatlar yeniden değişmişti. Gelen son dakika haberi ise sürücüleri bayram ettirecek. Benzin ve motorine büyük indirim geliyor. Seçim öncesi sürpriz hamle. Depoyu fullemeden önce o tarihi bekleyin.

ghhghghg-14.jpg

SEÇİM ÖNCESİ SÜRPRİZ AKARYAKIT HAMLESİ

Seçim öncesi EYT ve vergi borçlarının faizlerini silen iktidarın bu sefer akaryakıt fiyatlarında indirime gideceği gündeme geldi. Meclis'e gelen kanun teklifinin başlığı "3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" şeklindedir. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Teklif ile, akaryakıt ürünlerinden alınan katma değer vergisi oranının yüzde bire düşürülmesi amaçlanmaktadır. Güncel verilere baktığımız zaman ise akaryakıtta KDV %18 oranında uygulanırken ÖTV yüzdelik bir oranla TL olarak fiyatlara yansıtıldığı görülüyor. Eğer bu kanun teklifi kabul edilirse ÖTV ile yüzde 18, KDV ile de yüzde 18'lik kısım indirilmiş olacak."

İNDİRİMLİ BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Ortalama fiyat olarak benzin fiyatları 21,31 TL, motorin fiyatları 23,72 TL ve LPG fiyatları da 10,89 TL olduğu biliniyor. Bu ortalama fiyatlar baz alındığında vergilerden vazgeçilerek yüzde 18 indirim yapıldığında benzine 3,79 TL, motorine 4,2 TL ve LPG'ye 1,90 TL indirim yapılmış olacak.

8 MART ÇARŞAMBA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Benzin litre fiyatı: 20.42
  • İstanbul Motorin litre fiyatı: 20.81
  • İstanbul Otogaz litre fiyatı: 11.79

ANKARA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara Benzin litre fiyatı: 20.81
  • Ankara Motorin litre fiyatı: 21.24
  • Ankara Otogaz litre fiyatı: 11.99

İZMİR GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir Benzin litre fiyatı: 20.80
  • İzmir Motorin litre fiyatı: 21.27
  • İzmir Otogaz litre fiyatı: 11.84

gfgffggf-2.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.​

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN