Altın fiyatlarında büyük tuzak ortaya çıktı! Son günlerde altın alanlar aman dikkat

Altın fiyatlarında büyük tuzak ortaya çıktı! Son günlerde altın alanlar aman dikkat

Altın piyasası haberleri adeta bir yıldırım hızıyla gelmekte. Altın yatırımcılarına yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Birkaç ay önce zirveye tırmanan altın, dip fiyatlara sürüklendi. Uzman isimler, seçim arifesinde altın piyasasıyla ilgili uyarılarda bulundular. 14 Mayıs seçim döneminde, gram altın için yüksek fiyat ödeyenlerin olduğunu belirttikten sonra, durumun yatırımcılar için olumsuz yönde ilerlediğini ifade ettiler ve vatandaşları benzer bir hata yapmamaları için uyardılar.

Altın piyasasındaki son dakika gelişmeleri vatandaşlar arasında büyük ilgi toplarken, İslam Memiş'ten yatırımcılara dikkat çeken bir uyarı yayımlandı. Öte yandan, altın fiyatları bugün kırmızı ve düşüş yönünde seyretmekte.

ELİNDE ALTIN OLANLAR DİKKAT!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 28 Mayıs'ta ikinci tur seçimlerinden önce yatırımcıların yüksek fiyatlardan alım yapmamaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Gerçekte birinci turda vatandaşlar kuyumcular önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 1510 liradan gram altın satın aldılar, yanlış hamlelerdi. Tekrar bu kapanın içine düşmemeleri gerekiyor. Manipülasyon piyasası şekilleniyor. Piyasalar bir nebze daha kontrol altına alındı."

1.jpg

GRAM ALTIN İÇİN KRİTİK UYARI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş canlı yayında altın sahiplerini uyardı.

Uzmanın açıklamasında "Gram altın serbest piyasalarda bin 375 TL. Ons altını takip etmeye devam ediyoruz. Orada da bir miktar geri çekilmeler var. Dolar TL kurundaki düşüşle birlikte gram altında düşüşler yaşandı. 148 TL değer kaybetti gram altın.

Kısa vadede büyük değer kayıpları, ancak bin 350 TL'nin altında bir değer kaybı beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR YAZ AYLARINDA ARTACAK

1350 lirayı göz önünde bulundurmanın mühim olduğunu dile getiren Memiş, "Yaz aylarında yükselişi tahmin ediyorum. Dolar kurunda da yaz aylarında yükseliş öngörüyorum."

Altın fiyatlarında ve dolar kurlarında bugünkü seyrin kalıcı olmayacağını belirten bilirkişi, "Bin 350 - bin 380 aralığında gezinmeye devam ediyor. Bin 350 altındaki rakamlar biraz zor, bu bölgeler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli." ifadelerine yer verdi.

2.jpg

"ALIM İŞLEMİ GEÇEN AY SONA ERDİ!"

"Elinde altın olan biraz daha beklemeli." diyen İslam Memiş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İnsanlar daha önce hazırlığını tamamladı. Alım süreci geçen ay sona erdi. Düğün takıları satışlarının yoğunlaştığı döneme giriliyor. Altın çok maliyetli bir emtia haline geldi, altın bir lüks hüviyeti kazandı. Nakit para takmayı tercih ediyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN