Asgari ücret miktarında taraflar uzlaştı iddiası

Asgari ücret miktarında taraflar uzlaştı iddiası

Askeri Ücret Tespit Komisyonu'nun ne zaman toplanacağı merak konusuyken asgari ücretin miktarı konusunda işveren ve işçi taraflarının uzlaştığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin beklendiği belirtildi

Milyonlarca çalışan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısını bekliyor. Son toplantıda 2022 yılı asgari ücret miktarı da belli olacak ve açıklanacak. Pazartesi yapılması beklenen toplantı ise gerçekleşmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın davetinin dün gün boyu ve bugün beklendi. Ancak herhangi bir açıklama gerçekleşmedi.

Öte yandan işveren ve işçi tarafının asgari ücretin miktarı konusunda uzlaştığı ve rakamın 3 bin 900 olacağı iddia edildi.

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen,"3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu" dedi.

Ergen, son toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin beklendiğini aktardı.

"İşçi ve işverenin mutabık kaldığı bazı konular var" diyen Ergen, "1 Aralık'ta komisyon, tespit çalışmalarına başlamıştı. Bazı hesaplamalar halen devam ettiği için karar toplantısı için bir resmi çağrı gelmedi. Beklenti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Bakan Bilgin ile görüşmesi yönünde" ifadelerini kullandı.

SGK priminin düşürülmesi konusunda uzlaşı sağlandığını belirten Ergen, "Hazine'ye maliyet yaratan unsurlar var. Yaşam maliyeti konusunda komisyonda uzlaşılan rakam ağır işlerde çalışan asgari ücretli için 3 bin 576 lira. Bunun üzerine asgari ücretteki SGK işçi priminin 5 puanlık bölümünü Hazine'nin üstlenmesi konusunda işçi ve işveren mutabık kaldı. Yine gelir vergisi ilk diliminin asgari ücretin brütü tutarına yükseltilmesi konusunda da işçi ve işveren arasında bir mutabakat var" diye konuştu.

Ergen'in konuya ilişkin aktarımları şu şekilde:

"3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talep var.
Süreç devam ediyor. Karar toplantısı bu çalışmalar nedeniyle uzamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Ankara'da olduğu bugün yoğun bir temas trafiğiyle artık nihai noktaya geleceği yönünde beklentiler var.

TÜRK-İŞ 4 bin liranın kırmızı çizgi olduğunu belirtirken . Komisyonda temsili hakkı tanınmayan DİSK ise asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını Kartal Meydanı'nda on binlerce işçinin katıldığı mitingle bir kez daha vurgulamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN