Asgari ücrette tahminler tepetaklak oldu! Memura işçiye yapılan zam sonrası değişti: İşte masadaki yeni asgari ücret

Asgari ücrette tahminler tepetaklak oldu! Memura işçiye yapılan zam sonrası değişti: İşte masadaki yeni asgari ücret

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını belirten bir açıklama yaptı. Kamu işçilerine uygulanan yüzde 45 oranındaki zam, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yönelik beklentileri de kaçınılmaz olarak etkileyecek. Bu gelişmeler ışığında asgari ücretin yeni miktarı merak konusu oldu. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Sizin için hazırladığımız bu haber, kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zammın asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına da yansıması beklentisini konu alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı belirtildi. Bu durumda, maaşlar arasındaki makasın daralması bekleniyor.

Milliyet gazetesine konuşan, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, asgari ücretin net 11.000 TL civarında olmasını beklediğini belirtirken, enflasyon ve döviz kurlarındaki sıra dışı bir artış durumunda asgari ücretin 12.500 TL'ye çıkabileceğini ifade etti.

Kurtuluş ayrıca, memur maaşlarında yüksek oranlı bir artışın, düşük ve yüksek ücretli memurlar arasındaki maaş farkını daraltacağını söyledi. Bu durumun, tüm memurlar arasında eşit bir artış sağlanamayacağı durumunda ortaya çıkabilecek bir handikap olduğunu belirtti.

Son olarak, Kurtuluş memur emeklilerinin de maaş artışından faydalanacağını, ancak SSK ve Bağkur emeklilerinin bu oranda bir artış almayacağını belirtti. İlk 4 aylık enflasyon oranının yüzde 15'in üzerinde olduğunu göz önünde bulundurarak, SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 30 oranında zam alacağını tahmin etti. Ancak memur emeklilerine yapılan zam oranının birebir yansıtılacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN