Elektrik faturanız bu miktarın üstünde geldiyse dikkat! Bu ay faturayı siz ödemeyeceksiniz!

Elektrik faturanız bu miktarın üstünde geldiyse dikkat! Bu ay faturayı siz ödemeyeceksiniz!

Yüksek elektrik faturası ödeyenler bu haberle sevinçten havalara uçacak. 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. Yüksek faturaları ödemekte zorlananlar soluğu PTT şubelerinde alıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Artan enflasyon ve zamlar vatandaşın belini büküyor. Özellikle kış aylarında gelen yüksek faturalar vatandaşları zor durumda bırakırken devlet tarafından yapılan açıklama herkesin yüzünü güldürdü. Destek ödemeleri kapsamında elektrik faturaları da gündeme geldi. Faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar PTT şubelerine giderek devlet desteklerinden yararlanabiliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


ELEKTRİK FATURALARINI DEVLETTEN DESTEK

Elektrik fatura desteği hakkında araştırmalar devam ederken devlet tarafından düzenli yardım yapılacağı belirtildi. 135 TL ve üzerindeki elektrik faturaları ödemeler kapsamında yer alırken vatandaşların aylık gelirleri de önemli bir yere sahiptir. Belirli bir düzeyin altında aylık geliri bulunan dar gelirli vatandaşlar destek ödemelerinden yararlanabiliyor. Ödemeler hanedeki kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor.

fatura-zam.jpg


ELEKTRİK DESTEN ÖDEMELERİ NE KADAR?


Enflasyon ve zamlarla birlikte yaşam kalitesi de düşerken kış aylarında ısınma yardımına ek olarak elektrik fatura desteği de sağlanıyor. Faturaları ödemekte zorlanan kişiler devlet destekleri hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Devlet tarafından sağlanan elektrik faturası desteği için hanedeki kişi sayısına göre yapılan ödeme tutarları şu şekildedir:

para-verilmesi.jpg

  • Bireyler için destek ödemesi 130,09 TL'dir.
  • Üç kişilik bir aile için destek ödemesi 173,46 TL'dir.
  • Dört kişilik bir aile için destek ödemesi 216,82 TL'dir.
  • Beş ve üzeri aileler için destek ödemesi 260,19 TL'dir.

135 TL ve üzerinde yer alan faturalar içinde kimliğinizle birlikte PTT şubelerine giderek destek ödemelerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN