Elinde bir altını bile olan dikkat! Ünlü ekonomisti dinlemeyen başını taşlara vuracak, altın yılın ortasında o rakama ulaşacak

Elinde bir altını bile olan dikkat! Ünlü ekonomisti dinlemeyen başını taşlara vuracak, altın yılın ortasında o rakama ulaşacak

Altın fiyatlarında yükselişler devam ederken vatandaşlar güncel rakamları ve analizleri yakından takip ediyor. Ons altında yaşanan yükselişle birlikte gram ve çeyrek altın fiyatında yükselişler başladı. Yatırımcılar ise 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist Zafer Ergezen, üstüne basa basa uyardı. Altın yılın ortasında o rakama ulaşacak, bunu yapmayan bin pişman olur. İşte detaylar...

Yeni yılla beraber hareketli grafiğini devam ettiren altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Ons altın 1900 dolar seviyesine kadar ulaşırken gram altında inişli bir grafik kendini gösterdi. Tüm bunlar yaşanırken yatırımcılar 'Altın alınır mı satılır mı? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Piyasa uzmanı Zafer Ergezen, üstüne basa basa uyardı. Elinde bir altını bile olanlar dikkat. Altın yılın ortasında o rakamları görecek.

ELİNDE BİR ALTINI BİLE OLANLAR DİKKAT! ÜNLÜ EKONOMİST UYARDI

2023 yılı ile beraber altında yeni bir sayfa açıldı. Yeni rekorlara doğru koşan altın fiyatlarında sular durulmuyor. Hafta içinde gram altında yeni bir rekor gelmişti. Piyasalarda yaşanan bu hareketliliği değerlendiren ünlü ekonomist Zafer Ergezen, yatırımcıları uyararak alım fırsatını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ergezen şunları söyledi:

gbgbg-4.jpg

"REKORA KOŞMAYA DEVAM EDECEK"

"Alım seviyesini takip edin Ons altında gerçek yükselişi asıl yılın 2. döneminde göreceğiz. Faiz indirimlerinin konuşulmaya başladığı ve tartışıldığı dönemde rekora ulaşılacaktır.

"DÜŞÜŞ YERİNİ YÜKSELİŞE BIRAKTI"

Özellikle geçtiğimiz yıla oranla bu yılın altın yatırımcıları tarafından parlak bir döneme girildiği ifade ediliyor. Merkez Bankası’nın beklenmeyen faiz artırımı Ons altını baskılamıştı. Özellikle geçtiğimiz yıl başlangıcında Rusya ve Ukrayna’nın savaş süreci faiz artırımı ile birleşerek düşüş trendini tetikledi.

dfvfdvd-16.jpg

Bu trend bozuluyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayı itibariyle Merkez Bankası politikasında değişiklik yaşandı. FED faiz artırımında “hızı yavaşlatacağım” dedikten sonra süreç daha da başkalaştı. Bu yıl için faiz artırımının duraklama noktasına geleceğinin söylenmesi yeni yıl girişinde Ons altındaki hızlı yükselişi ve rekor seviyeleri tetikledi. Ons 1.620 seviyelerinde iken bir anda 1.800 seviyelerine kadar ulaştı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN