Emekli zammını öğrenmek için TBMM'yi beklemeyin… Ünlü SGK uzmanı yeni zammı açıkladı

Emekli zammını öğrenmek için TBMM'yi beklemeyin… Ünlü SGK uzmanı yeni zammı açıkladı

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği maaş zammı sonunda netleşti. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları ile birlikte memur zammında kritik viraja girildi. Vatandaşlar '2023 memur ve emekli maaşları ne kadar oldu? En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Zamlı memur ve emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak?' sorularını araştırırken ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan zam açıklaması geldi. Emekli zammını öğrenmek için TBMM'yi beklemeyin! İşte detaylar haberimizde...

Emekli ve memur zammında sona gelindi. Milyonlarca kişinin merakla beklediği 6 aylık enflasyon rakamlar TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan veriler ile birlikte memur ve emeklilerin ne kadar zam alacağı belli oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memurlara yüzde 17,55 zam ve buna ek olarak 8077 lira seyyanen zam yapılacağını belirtirken ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan bir son dakika açıklaması geldi. Ünlü SGK uzmanı yeni zammı açıkladı! Rakamı gören emekli ve memurlar bayram edecek. Peki 2023 en düşük memur maaşı ne kadar oldu? Emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapıldı? Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: ÜNLÜ SGK UZMANI YENİ MEMUR ZAMMINI AÇIKLADI!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrası gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. '2023 memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük memur maaşı ne kadar oldu?' soruları araştırılmaya devam ederken ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdursun, "TÜİK Haziran ayı enflasyonunu %3.92 olarak açıkladı. Memurlara, SSK, Bağ-Kur, ES emeklilerine 6 aylık enflasyon farkı %19.77 oranında verilecek! Şimdi refah payı konusu gündem olacak! %10 refah payı ile zam oranı %30 olur!" diyerek yeni zam oranını açıkladı.

jhhjhj-55.jpg

ZAMLI MEMUR MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Tüm memurlara yüzde 17,55 oranında enflasyon farkı zammı yapılacak ve bunun üzerinde 8077 lira seyyanen Zam verilecek. Emekliler için herhangi bir artış şu anki düzenlemede öngörülmedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memurlara yüzde 17,55 zammın yanında 8077 lira da seyyanen zam yapılacağını söyledi. Memur Zammı ve ek vergilerle ilgili teklifin görüşmelerine 7 Temmuz Cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlanacak. Teklifin yasalaşmasının ardından memur zammı hesaplara geçecek.

EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaşı zammı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası zamlı maaşlar ödenmeye başlanacak. Ancak konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Normal zamanda emekli maaşı ödemeleri şöyle;

SSK emeklileri tahsis numarasının son rakamı

9 olanlar her ayın 17’sinde,

7 olanlar 18’inde,

5 olanlar 19’unda,

3 olanlar 20’sinde,

1 olanlar ayın 21’inde maaşlarını alıyorlar.

hjhjhj-2023-07-06t110546-122.jpg

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Milyonlarca memurun beklediği zam enflasyon oranlarına göre netleşti. TÜİK'in verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 38,21 oldu. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 17,55 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam ise yüzde 19,77 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN