Emekliler Bu Bayram Harçlık Dağıtamayacak! İşte Hayal Kırıklığına Uğratan 2022 Emekli Bayram İkramiyesi Tutarı

Emekliler Bu Bayram Harçlık Dağıtamayacak! İşte Hayal Kırıklığına Uğratan 2022 Emekli Bayram İkramiyesi Tutarı

Milyonlarca emekli ikramiyesi bekleyenlere kötü haber geldi. Her yıl emekli ikramiyesi alanların merakla beklediği zam haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bilgin, katıldığı bir TV programında emekli ikramiyesine dair açıklamalarda bulundu. İşte 2022 yılında hüsrana uğratan Emekli İkramiyesi tutarı.

2018 yılından beri Ramazan ve Kurban Bayramında verilen emekli bayram ikramiyesi en çok merak edilenler arasında. Yükselen enflasyonla beraber emekli bayram ikramiyesi tutarının da ne kadar zamlanacağı araştırılırken Bakan Bilgin'den konuya dair açıklamalar geldi. İşte emekli bayram ikramiyesi alacakları hayal kırıklığına uğratan o açıklamalar.

emekli-bayram.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER

Emekliler başta olmak üzere gazi, şehit yakınlarına ve dul-yetim aylığı alanların her yıl aldığı emekli bayram ikramiyesi zammı netleşti. Bir TV kanalında soruları yanıtlayan Bakan Vedat Bilgin memur ve emekliler için önemli açıklamalarda bulundu. 2022 yılında emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? gibi sorular arama motorlarında çokça yer alırken, bayram ikramiyesi zammına ilişkin net haber geldi. Milyonlarca bayram ikramiyesi alacakları hüsrana uğratan haber Bakan Bilgin tarafından verildi. İşte 2022 bayram ikramiyesi tutarı ve ödeneceği tarih.

vedat.jpg

BİLGİN: GÜNDEMDE EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ YOK

Emekli bayram ikramiyesi için HDP ve CHP Meclis'e kanun teklifi sunmuştu. Emeklilerin gözü kulağı ise verilecek emekli bayram ikramiyesine dönmüştü. Bakan Bilgin, günlerdir merakla beklenen emekli bayram ikramiyesi için son noktayı koydu.

2021 yılında 1100 olarak hesaplara geçen emekli bayram ikramiyesinde bu yıl değişime gidilmedi. Enflasyona göre ayarlanması beklene zam 2021 yılı tutarıyla aynı kaldı. Meclis'e partiler tarafından sunulan yasa teklifleri de suya düşmüş oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı programda 2022 emekli bayram ikramiyesinin gündemde olmadığını ifade ederek, 2022 yılında emekli bayram ikramiyesinin 1100 TL yatacağını söyledi. Bayram ikramiyeleri ise 28-29 Nisan 2022 tarihlerinde hesaplara yatacak.

"ENFLASYONA AYARLI BİR ŞEY YOK"

Gündemde bayram ikramiyesine yönelik artış olmadığını belirten Bakan Bilgin hiper enflasyon söylemlerini de doğru bulmadığını söyledi. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir diyen Bilgin, enflasyona göre bir artışın söz konusu olmayacağını ve iki bayram da emekli bayram ikramiyesinin 25 bin lira seviyesinde olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN