Gümüşte baş döndüren yükseliş! En son 1980'de böyle olmuştu, rekorda altını bile sollayacak rakam geliyor!

Gümüşte baş döndüren yükseliş! En son 1980'de böyle olmuştu, rekorda altını bile sollayacak rakam geliyor!

Son günlerin en çok tartışılan yatırım araçları arasında yer alan gümüş yatırımcısına son 2 yılda gram bazında 6 ons bazında ise 2 kat kazandırdı. 2023 yılında gümüş fiyatlarının artması beklenirken, altın fiyatlarıyla yarışacağı düşünülüyor. Gümüş fiyatları hakkında açıklama ABC Bullion CEO'su Janie Simpson’dan geldi. İşte 2023 gümüş değerlendirmesi…

2020 yılında 2,5 olarak görülen gümüşün gram fiyatı şimdilerde 15 TL bandında yer alıyor. 2020 yılında 12 dolar bazında seyreden gümüşün ons fiyatı şimdilerde 25 dolar seviyesine kadar yükseldi. Son 3 yıl içerisinde altından daha fazla bir kazanç sağlayan gümüş fiyatları da dikkat çeken yatırımlar arasında yer alıyor. 2023 yılında da fazlasıyla talep gören gümüş değerlendirmeleri ABC Bullion CEO'su Janie Simpson'dan geldi. Simpson, gümüş fiyatının altından daha iyi bir performans gösterdiğini belirterek 9 yılın zirvesine çıkacağını vurguladı. İşte 2023 gümüş değerlendirmesi…

GÜMÜŞÜN TARİHİ ZİRVESİ


2023 yılı şubat ayında 30 Dolar seviyesinde yer alan gümüş fiyatı son yılların zirvesini görürken 1980 yılında ise 49.45 dolar seviyesinde gelmiş geçmiş en yüksek fiyatı yakaladı.

gumus.jpg

ZAMLAR SONRASINDA %20 GETİRİ SAĞLADI


Gümüş fiyatlarına tarihsel olarak bakıldığında Enflasyonun yüksek olduğu yıllarda yıllık %20 getiri sağladığını belirten Simpson, “Bu cazip kayıt ve gümüşün altına göre ne kadar ucuz olduğu dikkate alındığında, gümüş fiyatının bu yıl 30 dolar/ons seviyesine doğru gittiğini görmek sürpriz olmaz" sözlerini dile getirdi.


İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI


Yatırım değerlendirmeleri ile sık sık gündemde yer alan İslam Memiş, altından sonra gümüş değerlendirmesinde bulundu. Gümüşün iyi bir yatırım aracı olarak görüldüğünü vurgulayan Memiş, 2023 yılında gümüşün daha çok konuşulacağını ve altından daha fazla kazandıracağını söyledi. Yeni yılda gümüşün iyi bir metal ve yatırım aracı olarak görüleceğini ifade eden Memiş, sadece fiziki olarak alınmaması gerektiğini vurguladı. Vatandaşların bankalardan gümüş hesabı açtırabileceğinin altını çizen İslam Memiş, birikimlerini bu şekilde değerlendirebileceklerini dile getirdi. Gümüşün yakın süreç içerisinde sistemde değerlendirilebilecek bir yatırım aracı haline gelebileceğini aktaran Memiş, “Hazine ve Maliye Bakanımız Nurettin Nebati ile bir ay önce bu konuyu görüştüğümüzde gümüş yatırımı ile ilgili güzel müjdeler vereceğini söyledi." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN