Kira artış oranındaki sınırlama da onları durduramadı! Ev sahiplerinin yeni yöntemi pes artık dedirtti

Kira artış oranındaki sınırlama da onları durduramadı! Ev sahiplerinin yeni yöntemi pes artık dedirtti

Ev sahipleri yine rahat durmuyor. Getirilen tüm yasal kısıtlamalara rağmen fahiş fiyat artırımından vazgeçmeyen ev sahipleri çeşitli yöntemlere başvuruyor. İşte, ev sahiplerinin fahiş kira artışı için başvurdukları son yöntem...

Kira fiyatlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması 1 yıl daha uygulanmaya devam edecek. Getirilen sınırlamadan rahatsız olan ev sahipleri ise istedikleri fiyattan kira almak için çeşitli yöntemlere başvuruyor.

Uzmanlar fahiş kira artışı ile mücadele etmenin iki ayrı yolu olduğunu belirtiyor. Bu yollardan ilki boş olarak alınan tahliye taahhütlerinin geçersizliğiyle ilgili düzenleme yapılması ve iş yerlerine de kira sınırlamasının getirilmesidir.

yeni-proje-2023-07-05t152531-310.jpg
Fahiş kira artışlarına değinen kira hukuku ve kat mülkiyeti uzmanı Avukat Öcal Göçüm, 'İş yeri kiralarına sınır getirilmemesi konut kiralamalarında danışıklı tahliye davası açılmasına ve konut kiralarının artmasına sebep oluyor. Konut maliklerinden istenen fedakarlık fabrika maliklerinden de istenmeli. Eğer sadece konutlar için sınırlama yapılırsa vatandaşlar danışıklı olarak açtığı tahliye davalarını artıracak ve aylık kira bedelleri fahiş şekilde yükselmeye devam edecek. Bu düzenleme yapılırsa kiralayanlar iş yeri ve konut kira artışları aynı oranda ve seviyede artacak ve yasal düzenleme geldikten sonra mahkeme yoluna gidilmeyecek. Aksi durumda küçük birikimleriyle ev sahibi olan insanlardan fedakarlık beklerken iş yeri kiralarında yüksek rakamlarda kira alan kişilerden fedakarlık beklenmemesi toplumun huzurunu da bozacak ve davaların artmasını sağlayacak.

EV SAHİPLERİNİN YENİ YÖNTEMİ ORTAYA ÇIKTI!

Ev kiralaması yapılırken ev sahibi kiracının istediği bedeli ödemeyince ilk kira akdi için alınan boş tahliye taahhüdünü dolduruyor ve işleme koyuyor. İlk olarak kiralayan kişinin istediği fahiş kiraların ödenmemesi için ilk kira akdi alınırken tarih kısmı boş bırakılan tahliye taahhütlerinin geçersiz olacağı ile ilgili bir düzenleme gelmeli. Bu şekilde artışların önüne geçilebilir." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN