Kiralar düşüşe geçti satışlar durdu: İşte İstanbul'un en popüler ilçesi

Kiralar düşüşe geçti satışlar durdu: İşte İstanbul'un en popüler ilçesi

İstanbul'da konut satışlarında azalma yaşanırken, kira fiyatlarında da düşüş gözlemlendi. Konut satışları 2022 yılının eylül ayına göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656 oldu. En çok konut aranan iller arasında İstanbul ilk sırada bulunurken, en popüler ilçe ise Beylikdüzü oldu.

Emlak piyasasında tablo hareketliliğini koruyor. Emlakjet'in açıklamış olduğu verilere göre; geçtiğimiz ay konut satışları bir önceki yılın aynı zaman dilimine göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656 oldu. Ocak-eylül zaman diliminde 14,9 azalışla 900 bin 74 olarak gerçekleşti.

Türkiye bütününde ipotekli konut satışları eylülde yüzde 50,2 azalışla 8 bin 446'ya geriledi. Toplam içinde ipotekli satışların payı yüzde 8,2 oldu.

KİRA FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Eylülde Türkiye bütününde ağustos ayına göre satılık fiyatlarında yüzde 4 artış görülürken, kiralıklarda ise yüzde 4'lük düşüş gerçekleşti. Kiralık-satılık konut arama trendi eylülde satılık konut lehine oldu ve aramaların yüzde 51'i satılık, yüzde 49'u ise kiralık konut için yapıldı.

EN POPÜLER İLÇE BEYLİKDÜZÜ

En çok konut aranan iller arasında İstanbul ilk sırada yer alırken, ilçelerde başı Beylikdüzü çekti. Beylikdüzü, ilçeler arasında konut arama sıralamasında uzun sürenin ardından yeniden zirveye oturdu. Onu İzmir'in Buca ilçesi ve Ankara'nın Çankaya ilçesi izledi.

Emlakjet'in eylül ayına yönelik gerçekleştirdiği özel araştırmada ise satılık-kiralık konut tercihleri gözlemlendi. Katılımcıların yüzde 48,4'ü kiralık konut arayışında olduğunu belirtirken, arsa veya arazi arayanların oranı yüzde 23,3 olarak gerçekleşti.

Katılımcılar, gayrimenkul satın alırken yüzde 52,5 ile en çok fiyat/yatırım getirisine dikkat ettiklerini kaydederken, yüzde 63,5 ile öncelikli olarak kendi yaşam alanını oluşturma başlığını seçti. Yatırım seçeneği ise yüzde 31,4 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN