Konut alacaklar dikkat! BDDK tüm rakamları değiştirdi! Kredi limitleri 3 milyon TL artırıldı

Konut alacaklar dikkat! BDDK tüm rakamları değiştirdi! Kredi limitleri 3 milyon TL artırıldı

Konut limitleri yeniden belirlendi. 2 milyon TL'nin altındaki konutlara %90 kredili limiti getirildi. 5 milyon TL altındaki konutlar içinde yeni uygulamalar gündemdeki yerini aldı. BDDK, yeni konut kredi detaylarını paylaştı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Bankacılık Düzenleme Kurumu (BDDK), konut kredi limitlerinde güncellemeye gitti. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren uygulama hakkındaki detaylar tek tek açıklandı. 5 milyon TL altındaki ikinci el konutlar için yeni kararlar alındı. Enerji sınıflandırması kapsamında değerinin en fazla %80-90’ını kadar kredi verilebilecek. A enerji sınıfında bulunan bir konut için belirlenen 1 milyon TL'lik ikinci el konut için azami kredi tutarının en az %70 oranında bir uygulama yapılabileceğinin altı çizildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

KREDİ LİMİTLERİ SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ

BDDK tarafından yapılan açıklama kapsamında ihtiyaç kredisi ile konut ya da taşıt alımlarında verilecek olan kredi limitlerinde değişikliğe gidildiği duyuruldu. Yeni güncelleme kapsamında konut alımları ve taşıt kredisi hariç konut kredilerinde teminat olarak gösterilen kredi tutarının konut değerine göre oran tablosunda bir güncelleme yapıldı.

konut-kredisi.jpg


BDDK YENİ ORANLARI AÇIKLADI


Yapılan açıklama kapsamında konut değeri 5 ile 10 milyon TL arasında bulunan yeni evler için %70 ila %80 arasında bir ödeme yapılacağı belirtildi. Konut değerinin en düşük 10 milyon en yüksek 20 milyon TL olması durumunda ise tüketiciler için belirlenen bedelin %60 ile %70’ini oranında bir kredi kullanılabilecek. Değeri 20 milyon TL üzerinde olan yeni konutlar içinde %50 ile %60 arasında kredi ödemesi yapılacak.

1-el-konut.jpg2-el-konut.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN