Konut kredisi nedir, hangi belgeler istenir? Konut kredisi almadan önce bilinmesi gerekenler ve önemli bilgiler

Konut kredisi nedir, hangi belgeler istenir? Konut kredisi almadan önce bilinmesi gerekenler ve önemli bilgiler

Ev almak gittikçe zorlaşırken vatandaşlar konut kredisine başvuruyorlar. Konut kredisi nedir? Konut kredisi şartları nelerdir? Kimler konut kredisi alabilir? İşte konut kredisi hakkında detaylar…

Ev alma hayali kuran ancak yeterli birikimi olmayan birçok kişinin başvurduğu yöntemlerin başında bankalar tarafından sunulan ev kredisi fırsatı gelmektedir. Peki ev kredisi nedir ve nasıl alınıyor? Ev kredisi almanın şartları neler? İşte detaylar...

Konut kredisi kullanmadan önce bunlara dikkat!

Konut kredisi kullanacak kişiler başvurularının onay alması için şu hususlara dikkat etmeli:

- Kredi başvurusu öncesinde mutlaka kredi notunuzu öğrenin. Kredi notunuz yetersiz olduğunda konut kredisi başvurunuz kabul edilmeyecektir.

- Bankaların konut kredisi maliyet oranları ile faizlerini karşılaştırın.

- Konut kredileri ev fiyatının maksimum yüzde 80'i kadar verilmektedir. Bunu bilerek kredi başvurusunda bulunun.

- Satın almayı istediğiniz konutun kat mülkiyetini veya kat irtifaki tapusunu mutlaka bankaya sunmalısınız.

- Kredi miktarı gelir seviyesi ve ekspertiz raporu dikkate alınarak belirleniyor. Bundan dolayı evin değeri fazla çıkarsa istediğiniz miktarda kredi almama riskiniz bulunuyor.

Peşinatsız ev kredisi nasıl alınıyor?

Konut kredileri evin bütün değeri karşılamayacağı için kişilerin biraz da birikim sahibi olmaları gerekiyor. Ayrıca tapu işlemlerinde tapu harcı gibi giderler de vardır. Bu giderleri karşılayabilmek için:

- Peşinata ihtiyaç kredisi kullanılabilir,

- İpotek göstererek kredi çekilebilir,

- Projelerin peşinat kampanyaları araştırılabilir.

 ev kredisi nedir

Ev kredisi aldıktan sonra peşinatınızı tamamlayabilmek adına ihtiyaç kredisi kullanacağınız zaman, bu konuyu konut kredinizi çekeceğiniz bankayla görüşmeniz yeterli olur. İpotek göstererek kredi kullanmak için kişinin gayrimenkul sahibi olması yeterli bir durumdur. Bankanız mülke ipotek koyarak istediğiniz krediyi size verir ve bu sayede gerekli para taksit olarak geri ödemek şartıyla bankadan alınır.

Konut kredisinde yapılan işlemler neler?

Konut kredisi alırken yapılan işlemler oldukça basit. İlk olarak kredi uygunluğunun test edilmesi amacı ile online başvuru gerçekleştirilir. Bankalar online başvuruları seri olarak değerlendirmeye alır ve genellikle olumlu sonuçlanır. Başvurunun onaylanmasının ardından başvuru yapılan krediye göre para müşterinin hesabına ya hemen yatırılır ya da müşteri şubeye davet edilerek elden teslim edilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN