Mahfi Eğilmez işsizlik rakamlarını yorumladı: Sanayi üretiminde yaşanan düşüş etkili oldu

Mahfi Eğilmez işsizlik rakamlarını yorumladı: Sanayi üretiminde yaşanan düşüş etkili oldu

Ekonomist Mahfi Eğilmez, TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarını yorumladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eğilmez, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış işsizlikte görülen oynaklıkta son aylarda sanayi üretiminde yaşanan düşüşün etkili olduğunu belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı kasım ayı işgücü istatistikleri verilerine göre, ekim ayında yüzde 8,5 olan işsizlik oranı yüzde 9'a yükseldi. Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 21,3'ten, yüzde 22,7'ye çıkarken istihdam oranı ise 0,4 puan azalarak yüzde 48,2'ye düştü.

İktisat uzmanı Mahfi Eğilmez, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarını yorumladı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış işsizlikte görülen oynaklıkta son aylarda sanayi üretiminde yaşanan düşüşün etkili olduğunu belirtti.

egilmez.jpg

Eğilmez'in ilgili paylaşımı şu şekilde:

"Eylül'de % 9,1, Ekimde % 8,5 olan işsizlik oranı Kasımda yeniden % 9'a yükseldi. Asgari ücret artışı o dönemde devrede olmadığına göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış işsizlikte görülen bu oynaklıkta sanayi üretiminde son aylarda yaşanan düşüş etkili olmuş görünüyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN