Memur maaş zammında yüzde 50 beklentisi

Memur maaş zammında yüzde 50 beklentisi

Gözler ocak zamlarını belirleyecek aralık ayı enflasyon oranına çevrilmişken AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, memur ve emekliye verilecek zam oranına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Zengin, yüzde 50'ye yakın bir artış beklentisi olduğunu söyleyip artış gerçekleşirse "En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 lira, bu oran yüzde 50 olduğu takdirde 33 bin liraya yaklaşık olarak çıkması bekleniyor" dedi.

Aralık ayında açıklanacak enflasyon rakamları ocak zamlarını belirleyecek. Asgari ücret için pazarlık yakın zamanda başlayacakken memurlar da toplu sözleşme ve enflasyon verilerini beklemeye başladı. 4 aylık enflasyon rakamlarına göre yüzde 40,39'luk zam oranı kesinleşti.

TRT Haber'in haberine göre geçtiğimiz aylarda 7'nci dönem toplu sözleşmenin bağıtlandığını belirten AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Memur ve memur emeklilerinin ocak ayında yüzde 15'lik bir artış alacağı ve bir önceki aydan da bir enflasyon farkı alacağı toplu sözleşmede bir madde olarak düzenleniyor. Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemelerine baktığımızda da yaklaşık olarak yüzde 50'ye yakın bir artış alacaklar" dedi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞININ NE KADAR OLACAK?

Zengin, "Memur ve memur emeklilerinde yüzde 50 yaklaşık olarak artış gerçekleşmesi durumunda şu anda en düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 lira, bu oran yüzde 50 olduğu takdirde 33 bin liraya yaklaşık olarak çıkması bekleniyor" diye konuştu.

Yapılacak artış, memur emeklilerinin maaşlarını da aynı şekilde etkileyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN