Memurların maaşı cebine kalacak! Kira yardımı kesinleşti: Bu şartları sağlayanlar artık kira ödemeyecek

Memurların maaşı cebine kalacak! Kira yardımı kesinleşti: Bu şartları sağlayanlar artık kira ödemeyecek

Son dakika açıklamasına göre, kamu personellerine yapılacak kira yardımı kesinleşti. Memurlara kira yardımının gerçekleştirileceği belirtildi. Ayrıntılar haberimizde...

Seçimlerden sonra yapılacak düzenlemeyle birlikte kamu personellerine 2023 yılında kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Cumhur ittifakının seçim beyannamesinde yer alan bu konu, mecliste çoğunluğu AK Parti ve MHP'nin almasıyla hayata geçirilebileceği belirtiliyor.

AYRINTILAR 28 MAYIS SONRASI NETLEŞECEK

3

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ise konu hakkında yaptığı açıklamada, kamu personellerinin şartlarının dikkate alınacağını ve kira yardımının bu doğrultuda yapılacağını belirtti. Ayrıntıların 28 Mayıs seçimlerinden sonra netleşeceği ifade edilirken, temel hedefin kamu çalışanlarının sosyoekonomik durumlarının düzeltilmesi olduğu vurgulandı.

Kira yardımının kira fiyatlarına göre belirleneceği ve buna ek olarak ortalama kiralar ile diğer gıda fiyatlarının da göz önünde bulundurulabileceği ifade edildi. Belki de geçinme endekslerine göre kademelendirme yapılacağı ve farklı şehirlerdeki artış miktarlarının durumlar değerlendirilerek belirleneceği belirtildi.

Kira yardımından kadrolu, sözleşmeli memurlar ve kamu işçilerinin faydalanmasının beklendiği açıklandı. Kira yardımı başvurusunun ne zaman başlayacağı ise daha sonra duyurulacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN