MTV zammı iki katına çıktı! Ekonomist Özgür Demirtaş “İmdadiye” dedi herkes şaştı kaldı

MTV zammı iki katına çıktı!  Ekonomist Özgür Demirtaş “İmdadiye” dedi herkes şaştı kaldı

Asgari ücret zammı ve memur zamları hakkında yapılan açıklamaların ardından bir zam da Motorlu Taşıt Vergisine geldi. Konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Özgür Demirtaş, attığı tweet ile gündem oldu. Tweet'te yer alan imdadiye kelimesi dikkat çekerken anlamı da merak ediliyor. Peki, İmdadiye ne demek? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Asgari ücret zammı ve memur zamları hakkında yapılan açıklamalar beraberinde kötü haber de getirdi. Motorlu Taşıt Vergisinde iki katına çıktı belirtilirken artan fiyatlar vatandaşın bükük olan belini daha da bükmeye başladı. Torba yasada bulunan teklif kapsamında tescil ve kayıtlı bulunan araçlar ile Yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için bir sefere mahsus ek motorlu taşıt vergisi uygulanacağı bildirildi. 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için ödenecek tutarlar 2 katına yükseldi. Motorlu Taşıt vergisine yapılan zamların ardından dikkat çeken bir tweet atan Ekonomist Özgür Demirtaş, paylaşımı ile gündem oldu. Attığı tweet içerisinde yer alan imdadiye kelimesi dikkat çekerken vatandaşlar da anlamını araştırmaya başladı. Peki, İmdadiye ne demek? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

PAYLAŞTI GÜNDEM OLDU

Yapılan açıklamaların ardından paylaştığı bir tweet ile gündem olan Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın tek kelimelik "İmdadiye" paylaşımı akıllarda soru işareti oluşturdu.

ozgur-demirtas-1.jpg

İMDADİYE NE DEMEK?

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın MTV zamlarından sonra yaptığı tek kelimelik paylaşım ortalığı kasıp kavurdu. Imdadiye kelimesinin anlamı merak edilirken araştırmalarda devam ediyor.


Osmanlılarda savaş zamanı savaş giderlerini karşılamak, Barış zamanı bütçe açığını kapatmak ve halktan alınan töresel vergi anlamına gelen imdadiye, savaş sürecinde harp masraflarını karşılamak, suhuf vaktinde de bütçe açığını kapatmak için halktan alınan örfi vergi olarak ifade edilmektedir. " Harp için alınana "imdadiye-i seferiye", açığı kapatmak gayesiyle alınana da "imdadiye-i hazariye" denilirdi.


İmdadiye hazariye vergisi: Osmanlı Devleti'nde savaş zamanlarında savaş masrafını karşılamak, barış zamanında da bütçe açığını kapatmak amacıyla halktan alınan bir vergi türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN