Tuna Kaya borsanın 12 bin TL olacağı tarihi açıkladı! Borsada hareket başlıyor: Yabancılar ilk bu endekse gelecek

Tuna Kaya borsanın 12 bin TL olacağı tarihi açıkladı! Borsada hareket başlıyor: Yabancılar ilk bu endekse gelecek

Borsadaki dalgalı gidişat devam ederken yatırımcılar gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu kapsamda özellikle faiz kararları büyük merakla beklenirken uzman isim Tuna Kaya, yatırımcıların yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yatırımcılar, bir yandan borsanın ne zaman yükseleceğini takip ederken bir yandan da para girişlerinin hangi endekslere yapılacağını araştırıyor. Borsanın 8 bin 500 seviyelerine gerilemesi daha sonra inişli çıkışlı bir gidişat seyretmesi yatırımcıları endişe ettirirken uzman isimden kritik uyarılar geldi. Tuna Kaya, borsa, seçimdir gül faiz ve endeks ve yabancı yatırım konularına değinerek borsadaki risk dağılımının nasıl olması gerektiğini açıkladı.

O TARİHTE 12 BİN SEVİYESİNİ GÖRECEK

Medyatava’da yer alan habere göre Bir faiz artışı yaşanması sonucunda borsanın bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini ifade eden Kaya, "7 bin 500, 7 bin 300 aralığına doğru olası bir sarkma alım fırsatı olarak düşünülebilir ama borsaya giriş açısından erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü borsa seçimden bir ay önce yani şubatın sonları gibi yukarı yönlü hareketini devam ettirecek ve seçim sonrası borsada yüzde 30 ile 50 bandında 2024 Haziran ayına kadar yukarı yönlü hareket bekliyorum ve yıl ortasında borsada 12 binli seviyeleri bekliyorum. Bundan dolayı da borsa için acele etmeyelim” dedi.

yeni-proje-1-002.jpg

YABANCILARIN GELECEĞİ ENDEKSİ AÇIKLADI

Borsa için önemli bir faktör olan yabancıların hangi endeksi seçeceği konusunu da değerlendiren uzman isim, yabancı yatırımcıların borsaya olan ilgisinin şubat ayı sonu itibariyle artacağını tahmin ederek, "Yabancı yatırımcılar genelde önce bankacılık sektörüne girerler. Ondan sonra da holdinglere geçecekler" diye konuştu.

yeni-proje-002.jpg

“KÜÇÜK HİSSELERE GİRMEYE GEREK YOK”

Kaya, küçük hiç senede girmeye ve yatırımcının kendisini riske atmaya gerek olmadığını söyleyerek, "Bu yönüyle borsada şubat ortalarına kadar hareket beklemiyorum. Ama şubat ortalarından sonra özellikle mart başı gibi borsada hareketlilik olacak” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN