Ünlü banka duyurdu, duyan olan döviz bürosuna koştu! Dolarda flaş gelişme: Yıl sonu dolar tahminleri değişti

Ünlü banka duyurdu, duyan olan döviz bürosuna koştu! Dolarda flaş gelişme: Yıl sonu dolar tahminleri değişti

Yatırımcıların merakla beklediği açıklamalar paylaşıldı. Dolar kurundaki yükseliş ve altın fiyatlarındaki düşüşün ardından yıl sonu tahminleri değişti. Türkiye'de yaşanan ekonomik durumların sonucunda, ünlü bankadan yeni tahminler paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Dolar kurundaki yavaş tırmanışın devam ettiği günlerde, yatırımcıların beklediği açıklama geldi. Ünlü banka tarafından duyurulan yıl sonu tahminleri güncellendi. Yatırımcılar, bu açıklama üzerine yönünü çevirdi. Peki, dolar yükselecek mi?

YATIRIMCILAR SOLUĞU DÖVİZLERDE ALACAK

Amerika'nın en ünlü bankalarından gelen tahmin ile yatırımcıların ayağı tökezledi. Türkiye raporunda paylaşılan verilere göre, elinde dolar bulunduranlara "dikkat!" uyarısı yapıldı. Ünlü banka, tarih vererek o rakamı işaret etti.

Yatırımcıların gündemine bomba gibi düşen tahmin sonrasında, soluğu döviz bürolarında alıyorlar. Yılın ikinci yarısından itibaren tırmanışa devam eden dolar kuru 27 TL seviyelerinde dalgalanıyor. Yatırımcılar tarafından sık sık sorulan, "Dolar yükselecek mi? Dolar düşecek mi? Dolar alınır mı, satılır mı?" sorularına cevap aranıyor. Ünlü bankadan gelen açıklama ile Türkiye için yıl sonu tahmini paylaşıldı.

f8e21340-cb3d-11e9-b7f5-dfd0ba604ae3.jpg

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBEDİYOR

Dev bankanın analistleri tarafından yapılan tahminlerin ardından, yatırımcılar soluğu döviz bürolarında alıyor. Türk Lirası'nın karşısında değer kazanan dolar kurunun, tırmanmaya devam edeceği ve yıl sonunda o seviyeye ulaşacağını işaret etti.

dolar-ne-kadar-olur-iste-piyasalarda-son-durum-1588755371822.jpg

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Bank Of America'nın paylaşımına göre, yıl sonu tahminleri güncellendi. 2023 yılının sonu için ifade edilen rakamlar 30 TL seviyesini gördü. Türk Lirası'nın dolar kuru karşısında değer kaybetmeye devam edeceğini ve ekonomik sorunların sonucunda dövizlerde yükselişlerin yaşanacağını işaret ediyor.

İsrail ile Filistin arasında çıkan savaşın ardından yüzde 5 artan petrol fiyatları, ilerleyen zamanlarda diğer para birimlerinin performansının düşmesinde etki sahibi olacağı ifade ediliyor. Bu durum ise Türk Lirası'nın sadece değer kaybı yaşamadığını, küresel faktörlerden de etkilendiğini işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN