Vatandaşın buzdolabını belediye dolduracak! Başvuru ekranı açıldı: Ramazan ayı belediye yardımları başlatıldı!

Vatandaşın buzdolabını belediye dolduracak! Başvuru ekranı açıldı: Ramazan ayı belediye yardımları başlatıldı!

Ramazan ayı geldi geliyor... Ramazan ayının bereketine katkıda bulunacak belediye yardımları da başladı. Belediyelerin gıda ve erzak içeren ramazan kolisi yardımları ve kira destekleri için belediyelerin kampanyalarını takip etmek gerekiyor. İşte faydalanabileceğiniz yardımlar...

Geçinme sıkıntısı çeken ailelerin yardımına Ramazan ayı bereketi yetişti. Belediyelerin Ramazan yardımları başladı. Dar gelirli vatandaşlar için düzenlenen Ramazan yardım kampanyaları hakkında biz de sizlere geniş bilgi vermeye çalışacağız.

Geçinmekte zorlanan vatandaşlar için verilen sosyal destek ödemeleri devam ediyor. Ancak hangi belediye hangi alanda yardım sağlıyor ve ne kadar ödeme yapıyor soruları kafaları kurcalıyor. Aynı zamanda Ramazan yardımı için nereye başvurabilirim? Hangi belgeler gerekiyor? gibi sorular da soruluyor. İşte, tüm bu sorularınızın cevapları...


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Ramazan yardımı dahilinde dar gelirli vatandaşlara ramazan kumanyası dağıtıyor.

Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisi Yardımı Kimlere Verilir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kolisinde Neler Olur? İşte bu gibi sorularınızın cevabı...

2023 yılı ramazan ayında da ramazan kumanyası dağıtacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarından faydalanmanız için e-devlet sistemeninden veya bizzat belediyeye giderek talepte bulunabilirsiniz.

Siz de ihtiyaç sahibiyseniz Ramazan kolisi yardımı için başvurabilirsiniz.

ramazan.jpg

e-Devlet sistemini kullanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi gıda ve erzak talebinde bulunmak isteyenler; https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma -ve-talebi-sorgulama-4671 linki üzerinden taleplerini iletebilirler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ramazan kolisi yardımı başvurusu sırasında taleote bulunanlara sorular yöneltmektedir. Başvuru formunda yer alan soruları doğru şekilde doldurmanız ve daha sonra istenen belgelerle desteklemeniz gerekecektir. Verdiğiniz bilgilerin doğruluğu da belediye tarafından kontrol edilmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ramazan kolisi yardımı ya da diğer sosyal yardımlar hakkında bilgi için ALO 153 hattını kullanarak bilgi almanız mümkün.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI KİRA DESTEĞİ

Dar gelirli vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sık sık sosyal destek ödemeleri yapıyor. Kira desteği de bu ödemeler arasında. Dar gelirli aileler için ihtiyaçlarına bağlı olarak 1.500 TL'ye kadar kira desteği sağlanıyor.

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için sağlanan kira yardımına başvurmak bazı şartları da beraberinde getiriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın girişimiyle sigortalı olmayan, emekli, yaşlılık, dul veya yetim maaşı almayan, belirlenen mal sahipliği sınırlarını aşmamış, fakirlik belgesi sahibi olan ve belirlenen gelir sınırlarını aşmayan vatandaşlar, bağlı oldukları belediyelerden kira desteği alabilirler. Kira desteği tutarları 700 TL ile 1500 TL arasında değişiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN