Yakınını kaybedenler dikkat! 900 gün şartına uyan maaşa bağlanıyor

Yakınını kaybedenler dikkat! 900 gün şartına uyan maaşa bağlanıyor

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından harekete geçen devlet depremzedeler için peş peşe destek ödemeleri başlattı. Depremzedeler için alınan son dakika kararları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken yeni bir haber daha geldi. Depremden dolayı yakınını kaybedenler dikkat! Ölüm aylığının şartları belli oldu. 900 gün şartına uyan herkes maaşa bağlanıyor. İşte detaylar haberimizde...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerden dolayı 42 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bölgede çalışmalar son sürat devam ederken devlet tarafından depremzedeler için peş peşe duyurular yapılmaya devam ediliyor. Yapılan son duyuruya göre ölüm aylığının şartları belli oldu. Depremden dolayı yakınını kaydedenler dikkat. 900 gün şartına uyan herkese maaş bağlanıyor. İşte detaylar...

DEPREMDE YAKINLARINI KAYBEDENLER DİKKAT

6 şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından devlet tarafından biz dizi yeni önlemler alınmaya başlandı. Bu tedbirler çoğunlukla farklı alanlarda nakdi destek olarak öne çıkıyor. Merak edilen en önemli konu ise deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına ölüm aylıkları bağlanma süreci oluyor.

hghghggh-4.jpg

Milyonlarca kişi 'Ölüm aylığı kimlere veriliyor? Ölüm aylığına nasıl başvurulur?' sorularını araştırıyor. Bu soruların cevabı ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin tarafından yanıtlandı.

"1800 GÜN PRİMİNİ DOLDURMASI GEREKİYOR"

Konuyla ilgili önemli bilgiler veren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Deprem nedeni ile vefat edenler eğer emekliler ise, bunların maaşları bir şarta tabi tutulmadan hak sahiplerine bağlanabiliyor. Eğer aktif olarak çalışıyorlar ise; 4A'lı işçi, 4B'li Bağ-Kur'lu, 4C'li memur olarak çalışıyorlarsa burada temel bir şart var o da 1800 gün primlerinin yatmış olması gerekiyor." dedi.

hhjhjh.jpg

ÖLÜM AYLIĞI KİMLERE VERİLİYOR, ŞARTLAR NELER?

900 gün prim sayısını dolduranların bu destek ödemelerinden yararlanabileceğini belirten Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, şu ifadeleri kullandı:

"4A'lı işçilerin hak sahiplerine ise en az 5 yıl sigortalılık ve 900 gün prim sayısı koşulu ile ölüm aylığı bağlanıyor. Bu koşulları sağlamayanlar için bir defaya mahsus toplu ödeme yapılıyor sürekli aylık bağlanmıyor. Prim koşulunu yerine getirmeyenler için toptan ödeme yapılıyor. Bu toptan ödeme de kişinin primleri çalışan adına ödenen primleri bir defaya mahsus olmak üzere hak sahiplerine ödeniyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN