Yatırım gurusu Jim Rogers Türkiye'ye övgüleri sıraladı! Yatırım tavsiyesi vererek altını işaret etti. "Konut balonu patlayacak"

Yatırım gurusu Jim Rogers Türkiye'ye övgüleri sıraladı! Yatırım tavsiyesi vererek altını işaret etti. "Konut balonu patlayacak"

ABD'li yatırımcı ve finans uzmanı olarak tanınan Jim Rogers, piyasaların dikkatini Türkiye'ye çeken ilginç bir yorumda bulundu. Potansiyel bir kriz durumunda ABD'nin zor bir pozisyonda olacağını ifade eden Rogers, Türkiye konusundaki görüşleri daha olumlu olduğunu vurguladı. Yatırım konusunda önerilerde bulunan Rogers, "Herkes altının ne olduğunu bilir" şeklinde konuştu.

Uluslararası finans sahnesinin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen ABD'li yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, küresel piyasalardaki gelişmeleri dikkatle değerlendirdi. Rogers, diğer ülkelerle karşılaştırarak Türkiye'yi özel bir vurguyla ele alarak, "Türkiye'nin hayranıyım" ifadesiyle, ülkenin ekonomik çalkantılara rağmen sergilediği sağlam duruştan övgüyle bahsetti.

Rogers, tüm dünyayı tehdit eden bir küresel krizin yaklaşmakta olduğunu belirterek, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Bu kritik dönemde, servetin korunmasının hala en iyi yolunun altın ve gümüş olduğunu vurgulayan Rogers, bu kıymetli metallerin güvenli liman niteliğini yeniden hatırlattı.

ABD, TÜRKİYE'YE KIYASLA DAHA ZOR DURUMDA

rwe.jpg

Anadolu Ajansı muhabiriyle yaptığı röportajda yatırım uzmanı Rogers, gelişmiş ekonomilerdeki yüksek borç seviyelerinin küresel bir borç krizine yol açabileceğine dikkat çekti. ABD'nin büyük bir kriz riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Türkiye'ye yönelik ise umutlu bir yaklaşım sergileyen Rogers, olası bir küresel krizde ABD'nin Türkiye'ye kıyasla daha zor bir durumda olabileceğini belirtti.

Rogers, şunları söyledi: "Biliyorsunuz, 2008'de çok fazla borç yüzünden büyük bir sorun yaşadık. 2009'dan bu yana borç hemen her yerde büyük miktarda artış kaydetti. Bu yüzden önümüzdeki 1-2 yıl içinde hayatım boyunca karşılaşabileceğim en kötü ekonomik sorunla karşılaşacağımızı düşünüyorum."

Türkiye ekonomisine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Rogers, "Türkiye'nin halen hayranıyım. Hükümetiniz para biriminin bir değeri olduğunun veya bir değeri olması gerektiğinin farkında. (Sonuçta) Türkiye için iyi olacak. Dünyada ticaretin çok iyi yapılabileceği bir yerdesiniz. Bu yüzden birçok ülkeye kıyasla Türkiye'ye ilişkin daha iyimser durumdayım" şeklinde ifadeler kullandı.

DÜNYA EKONOMİSİNİN ALTERNATİF PARA BİRİMİNE İHTİYACI VAR

terter.jpg

Rogers, enflasyonun beraberinde getirdiği zorluklar nedeniyle gelişmiş ekonomilerin yaklaşan küresel finansal krize karşı daha savunmasız olduğunu belirtti. Ancak, gelişmekte olan ekonomilerin durumunun daha iyi olabileceğini dile getirdi. Rogers, bu pazarların ABD, Japonya ve diğer bazı ülkeler kadar büyük zarar görmeyeceğini öngörerek, dünya ekonomisinin doların alternatifi bir para birimine ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

BRICS ülkeleri olarak bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın kendi para birimini oluşturma fikrine de değinen Rogers, böyle bir girişimin BRICS ülkeleri içerisinden çıkmayacağını öne sürdü.

DEĞER KAYBEDEN PARADAN KORUNMA YÖNTEMİ: GÜMÜŞ VE ALTIN

423.jpg​​​​​​​

Kripto paraların geleceği konusundaki düşüncelerini paylaşan Rogers, gelişmiş ekonomi hükümetlerinin kripto paraları kontrol altına almaya çalıştığını ve merkez bankaları tarafından çıkarılacak olan kripto paraların devlet destekli para birimleri olacağını ifade etti. Yatırımcılara, mevcut ekonomik iklimde en iyi bildikleri alanlara yatırım yapma tavsiyesinde bulunan Rogers, "Zor günlerden geçtiğiniz ve paranızın değerini kaybettiği zamanlarda altın ve gümüş en iyi korunma yolları arasında yer alır. Kripto parayı kendinizi korumanın bir yolu olarak görmüyorum. Çünkü çoğu insan kripto para hakkında bilgi sahibi değil. Herkes altının ne olduğunu bilir. Binlerce yıldır altın tedavülde kalmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TİCARET SAVAŞLARI KÖTÜYE GİDECEK

dunya-ticaret-orgutunden-olumsuz-2023-tablosu-1200x675.jpg​​​​​​​

Ünlü yatırımcı Rogers, Batı ekonomilerinin kötüleşmesinin siyasetçiler tarafından göçmenlere ve yabancılara yüklendiğini ileri sürdü. "Bütün hükümetler yabancıları suçlayacak. Hepsi 'yabancılar yüzünden' diyecek. Bu yüzden (ekonomik) çekişme daha da kötüleşecektir. Ticaret savaşları daha da kötüye gidecektir" dedi.

Rogers, Çin'de büyük bir konut balonunun olduğunu dile getirerek, küresel konut piyasasında sona yaklaşıldığı uyarısında bulundu.

KONUT BALONUNUN PATLAMASI SONRASI TEMİZLİK UZUN SÜRECEK

rwerew.jpg

Jim Rogers, "Konut balonu her yerde; Çin, Yeni Zelanda, ABD'nin bir kısmı, birçok ülkede var. Balon patladığında ardında kalanları temizlemek zaman alır. Bu durum pek çok ülkede sorun yaratacaktır" şeklinde konuştu.

Küresel ekonomik görünümde, tüketicilerin mümkün olduğunca borçlarını azaltma stratejileri araması gerektiğini vurgulayan Rogers, herkesin yatırım yaparken son derece dikkatli olması gerektiğini belirtti.

BİLGİNİZ VARSA ÇİFTLİK YATIRIMI DÜŞÜNÜN

rewrwe.jpg​​​​​​​

Herkesin yatırım dünyasında aşırı özenli olması gerektiğini vurgulayan Rogers, "Eğer alabiliyorsanız ve tarımdan anlıyorsanız kendinize bir çiftlik alın. Borçlarınızı mümkün olduğunca düşük seviyede tutmaya çalışın" tavsiyelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN