Akbank erişim sorunu çözüldü mü? Mobil ve internet bankacılığı açık mı? Sevindiren haber

Akbank erişim sorunu çözüldü mü? Mobil ve internet bankacılığı açık mı? Sevindiren haber

Akbank'ta 2 gündür yaşanan erişim problemi, bazı kullanıcılarda çözülmüş gibi görünse de bazı kullanıcılar mobil uygulama ve internet bankacılığını hâlâ kullanamadığını dile getiriyor. Akbank'tan yapılan son açıklamada 8-9 Temmuz 2021 günlerinde banka şubelerinin 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet vereceği ve internetten işlem yapamayan müşterilerin bu süreçte banka şubelerini kullanabileceği belirtildi. İşte, Akbank internet sorunu son durum...

Akbank ATM neden çalışmıyor, merak konusu oldu. Milyonlarca müşterisi bulunan Akbank'ta 6 Haziran 2021 Salı günü başlayan erişim sorunu 8 Temmuz 2021 itibarıyla henüz tam olarak giderilebilmiş değil. Bazı banka müşterileri mobil uygulamaları kullanabildiğini sosyal medyada dile getirirken, bazı kullanıcılar Akbank'ın internet tabanlı hiçbir servisini kullanamadığını belirtiyor.

AKBANK ERİŞİM PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Anabilgisayardaki (sunucu-server) arıza nedeniyle 2 gündür internet şubesi ve mobil uygulamanın çalışmamasının yanı sıra kredi ve banka kartlarıyla da alışveriş yapılamayan Akbank'tan yapılan son açıklamada, erişim sorununun giderildiği ve servislerin yakından takip edildiği belirtildi.

Öte yandan banka müşterilerinin yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına ülke genelinde tüm Akbank şubelerinin 8-9 Temmuz 2021 günlerinde öğle saatleri de dahil olmak üzere 09.00-19.00 saatler arasında kesintisiz hizmet vereceği belirtildi.

8 Temmuz 2021 Çarşamba günü saat 01.57'de yapılan açıklamada şöyle denildi: "Akbank İnternet ve Akbank Mobil'in de devreye girmesi ile birlikte tüm kanallarımız hizmete açıldı. Kanallarımızı titizlikle yakından izlemeye devam ediyoruz. Mağduriyet yaşayan müşterilerimizden ve paydaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz. Müşterilerimiz mağduriyetlerinin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com'dan ulaşabilirler."

Aynı gün saat 09.24'te yapılan açıklamada ise, "Şubelerimiz, 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde müşterilerimize öğle saatleri de dahil olmak üzere 09.00-19.00 arasında kesintisiz hizmet verecektir" ifadelerine yer verildi.

2021-07-08-111407.jpg

2021-07-08-111423.jpg

ÖDEME YAPAMAYAN MÜŞTERİLERİN GECİKME FAİZLERİ KALDIRILDI

Müşteri iletişim merkezlerinin hizmet vermeye başladığını duyuran Akbank, internet sitesine giren müşterilerine yönelik de bir bilgilendirme yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

* Ekstre ödemesi 06.07.2021 veya 07.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından 08.07.2021 tarihine ötelenecektir.

* Kredi taksit tarihi 06/07/2021 - 07/07/2021 olan bireysel kredilerde ödeme yapılamaması sebebiyle ilgili günler için işleyen gecikme faizi iade edilecektir.

* Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 - 07.07.2021 olan ticari krediler için ilgili günlerde faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.

* Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.

* Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

* 12.07.2021 tarihine kadar tüm diğer banka ATM'lerinden Akbank Kart ile yapılacak para çekme ve yatırma, kredi kartı borç ödeme ve görüntüleme işlemlerinden diğer bankalar tarafından alınan ücretler iade edilecektir.

AKBANK'A SİBER SALDIRI MI YAPILDI?

Türkiye'nin en çok müşteriye sahip bankalarından biri olan Akbank'tan 6 Temmuz 2021 Salı günü saat 15.21'de yapılan açıklamada, sorunun sistemsel arızadan kaynaklandığı ve siber saldırının söz konusu olmadığı ifade edilmişti. Söz konusu arızadan internet ve mobil bankacılık kanalarının yanı sıra ATM işlemleri de etkilenmişti.

Yapılan paylaşımda, "Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz" sözlerine yer verilmişti.

2021-07-07-101941.jpg

'EN İYİ DİJİTAL BANKA' ÖDÜLLÜ BANKA

'Türkiye'nin En İyi Bankası' ödülü de alan Akbank'taki bu büyük sistem çökmesi Türk bankacılık sisteminin teknolojik yatırımlarının sorgulanmasına neden oldu.

Bankacılık sektörü dijitalleşmeyle insan faktörünü azaltmayı hedefliyor. Bu konuda en büyük yatırımı da Akbank yapıyor. Bu yatırımlarından dolayı Akbank bir çok kuruluştan teknoloji ve dijital ödülü almıştı.

Euromoney'nin 'Awards for Excellence - Mükemmellik Ödülleri' kapsamında Akbank 'Dünyanın En İyi Dijital Bankası' seçilmişti. Akbank aynı zamanda 'Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Dijital Bankası' unvanı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN