Akşener 'Gönül rahatlığıyla söylüyorum' diyerek açıkladı: Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacak

Akşener 'Gönül rahatlığıyla söylüyorum' diyerek açıkladı: Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacak

İYİ Parti lideri Akşener, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, "Gönül rahatlığıyla diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacak. Belediyecilikte başarılı iki arkadaşımızla başaracaklar. Ben inanıyorum birinci turda kazanılacağına. Bu ucube sistemden kurtulacağımızı düşünüyorum. " dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13. cumhurbaşkanı seçileceğini açıkladı. Akşener, "Gönül rahatlığıyla diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacak. Belediyecilikte başarılı iki arkadaşımızla başaracaklar." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener'in TV100'de yayınlanan programda yaptığı açıklamaları şöyle;

"KILIÇDAROĞLU 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK"

Gönül rahatlığıyla diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Belediyecilikte başarılı iki arkadaşımızla başaracaklar. Bakın şimdi birinci turda kazanmayı konuşuyoruz. Ben inanıyorum birinci turda kazanılacağına. Bu ucube sistemden kurtulacağımızı düşünüyorum. AK Parti'ye oy veren seçmen bizim için velinimettir. Yarın bizim de oy alabileceğimiz bir seçmendir. Bu şekilde kapsayıcılıkla birinci turda kazanabiliriz. Seçmen hangi partiden olursa velinimettir.

"GELMİŞ GEÇMİŞ EN RAHAT KONUŞULAN İÇİŞLERİ BAKANIYDIM"

Siyasetçi korkulan bir insan olmamalıdır. Ben gelmiş geçmiş en rahat konuşulan içişleri bakanıydım. Benden korkmazlardı. Aynı ailenin çocukları neden birbirine bıçak çeksin. Bu ülkenin refaha ulaşması hepimizin görevi.

"BEN ONLARA UYDUM"

İki belediye başkanını koşu partneri olarak masaya ben getirmiş oldum. CHP ile anlaşarak oldu bunlar. Sonra orada bir arkadaşımız itiraz etti buna. Bakan olmaları gerektiğine gitti iş. Sonuç itibarıyla bu iki arkadaşımızın başkan yardımcısı olarak yer almalarına, bizlerin de başkan yardımcısı olarak milletvekili olmadan yer almasına doğru gidildi. Çünkü orada benim de ikna olmama sebep olan şey şuydu, Sayın Davutoğlu ve Sayın Babacan'ın tavrı, ben de sonra doğru olduğuna kanaat ettim. O da genel başkanların milletvekili olmamasının bu seçimi alacağımıza dair inancın gerekçesi olabileceğini söylediler. Ben de bunu olumlu buldum. Ondan sonra el sıkıştık. Ben mesela pazar gecesi görüştüğümüz için Mansur Bey ve Ekrem Bey biliyor, yani 'iki gün ertelesek, daha rahat konuşulsa' dedim. Mansur Bey dedi ki, 'insanlar gelecek. Bu heyecanı ortadan kaldırmayalım, siz bunu hızlandırma konusunda bize yardımcı olun' dedi. Ben de onlara uydum.

MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞI

Sayın İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hakkı mevcuttur. Sayın İnce'nin Millet İttifakı genişleyecekse eğer bu genişlemenin içinde yer almasını elbette isterim. Benim bu konuda diğer arkadaşlar adına bir şey söyleme imkanım yok. Bireysel olarak elbette çok isterim. Diğer taraftan, sayın İnce'nin bu hakkını kullanıyor olmasının böyle büyük bir hakarete, hainlikle suçlanmaya, AK Parti tarafından sulandığının, çok pis bir kelime o tırnak içi, ben de yaşadığım için söylüyorum. Bu tür şeyler doğru değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN