Apartmanda oturanlara yeni masraf! Aylık o ödemeye tokat gibi zam geldi, artık yüzde 200 zamla ödenecek

Apartmanda oturanlara yeni masraf! Aylık o ödemeye tokat gibi zam geldi, artık yüzde 200 zamla ödenecek

Ev sahibi ve kiracı olanlar bu haberle çok üzülecek. Site veya apartmanda aidat ödemeleri rekora koşuyor. 2023 yılında yapılan zamlardan aidat ücretleri de etkilendi. Yüksek aidat faturalarına nasıl itiraz edilir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Apartman ve sitede oturan vatandaşları yakından ilgilendiren açıklama yapıldı. Her ay ödenen aidat ücretleri 2023 yılında zamlanan kalemler arasında yerini aldı. Konut artışları kira artışları derken bu kez de aidat fiyatları zamlardan nasibini aldı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren zamlı tarifeler hakkındaki detaylar paylaşıldı. Yükselen konut ve kira fiyatlarını ödemekte zorlanan vatandaşlara bir de aidat şoku eklendi. Büyük şehirlerde görülen rekor zamlar cepleri yakarken yeni yapılan açıklama kapsamında aidat tutarlarının da zamlandığı duyuruldu. Kiracılar çift kira ödemekten şikayetçi olurken ev sahipleri de kendi evlerine kira ödemeye başladı. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…


FAHİŞ FİYATLARA TEPKİLER BÜYÜYOR


Yeni yıl ile birlikte kira ve ev fiyatlarına zam yapılırken bina ve site aidatları da cep yakmaya başladı. Yapılan son açıklamalar kapsamında aidat zamlarının da rekor seviyeye ulaştığı belirtildi. Büyük sitelerde oturan kişilerin kira bedeli kadar aidat tutarı ödediği söylenirken zam oranının %200 seviyesine ulaştığı duyuruldu.

aidatlara-zam.jpg

Bina veya sitede oturan vatandaşlar yapılan zamlara tepki gösterirken ayda tutarları için yapılan eyleme Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu'da katıldı. Ağaoğlu yaptığı açıklamada yüzbinlerce liralık huzur hakkı konmuş ifadelerini kullandı. Kat mülkiyet kanunu kapsamında malik yönetici genel giderlerin kendisine yöneltilmesinden muaf tutulabilir maddesini işaret eden Ağaoğlu, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin ücret alamayacağını ifadelerini dile getirdi. Ağaoğlu, kurul üyelerinin kat maliklerinden oluştuğunu söyledi.


AİDAT ZAMLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?


TÜKONFED Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Fevzi Doğan, aidat zamları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, kat maliklerinin aidatların fahiş olduğunu düşünmesi durumunda kendilerine yapılan tebliğ kapsamında 7 gün içerisinde itiraz etme hakkının olduğunu belirtti. Fevzi Doğan, kat maliklerinin itiraz hakkının bulunduğunun altını çizdi. Yeni yılda asgari ücret zamları ,enflasyon, elektrik ve doğalgaz zamları derken site aidatlarına da rekor oranda zamlar yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN