Aydın Tekirdağ Çanakkale Muğla İstanbullular kırmızı kod felaketi! Saatler kaldı, evinize koşun

Aydın Tekirdağ Çanakkale Muğla İstanbullular kırmızı kod felaketi! Saatler kaldı, evinize koşun

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden uyardığı sıcak hava dalgası bugün tüm İstanbul'u ele geçirecek. Vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları ne kadar yükselecek? Hangi illerde ne kadar sıcaklıklar yükselecek?' sorularını araştırırken beklenen açıklama geldi. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından duyurdu. Aydın Tekirdağ Çanakkale Muğla İstanbullular kırmızı kod felaketi! Saatler kaldı, evinize koşun.

Temmuz ayında etkili olan sıcak hava dalgası El Nino hava sistemi ile birlikte etkisini iyice arttırmış durumda. Sıcaklıklar 30 dereceyi aşarken haftalarca beklenen çöl dalgası sonunda geldi. Uzmanların günlerce uyardığı korkunç sıcaklıklar etkisini göstermeye başlarken vatandaşlar 'Hava durumu bugün nasıl? Hangi şehirlerde ne kadar sıcaklıklar artacak?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Aydın Tekirdağ Çanakkale Muğla İstanbullular kırmızı kod felaketi! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o şehirlerde yaşayanları uyardı. Saatler kaldı, evinize koşun! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ghghhg-57.jpg

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin değerlendirmesine göre, gelecek 5 gün boyunca İstanbul'da havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İstanbul'da mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerinde, Marmara Bölgesi'nde ise 8 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

ÜNLÜ METEOROLOG O İLLERDE YAŞAYANLARI UYARDI: SAATLER KALDI EVİNİZE KOŞUN!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından 26 Temmuz uyarılarında bulunmaya devam ediyor. Ökten son olarak 26 Temmuz'da sıcaklık rekorunun kırılması beklenen illeri açıklayarak şunları söyledi:

"Yarın sıcaklık rekoru kırma ihtimali en yüksek şehirlerimiz; İstanbul (rekor 40.6) Tekirdağ (rekor 40.2) Çanakkale (39.7) Balıkesir (43.2) İzmir (43.0) Aydın (45.1) Muğla (42.1) Bu şehirlerimizin herhangi bir ilçesinde ölçülecek en yüksek değer, rekor olarak kabul edilir... "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN