Aynı bölgede 1 ayda 21 şehit... Emekli Amiral Ertürk: O bölgelerde üs bulundurmak baskına davetiye çıkarmaktır

Aynı bölgede 1 ayda 21 şehit... Emekli Amiral Ertürk: O bölgelerde üs bulundurmak baskına davetiye çıkarmaktır

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde aralık ayında 12, dün ise 9 askerimiz şehit düştü. Üs bölgelerindeki güvenlik sorununa dikkat çeken Emekli Amiral Türker Ertürk, "Bu kış şartlarında yüksek rakımlı coğrafi koşullarda bırakın savaşmayı hayatı idame ettirmenin güç olduğu bölgede üsleri bulunduruyor olmak baskına karşı davetiye çıkarmaktır." diye konuştu.

Aralık ayında aynı bölgede 12 askerimizin şehit olmasının ardından dün Kuzey Irak'taki bir üs noktasına PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 9 askerimizin daha şehit düştüğü haberi ile 85 milyonun ocağına ateş düştü.

Halk TV'de Sinem Fıstıkoğlu'nun programına konuk olan Emekli Amiral Türker Ertürk, Kuzey Irak'taki üs bölgelerindeki güvenlik sorununa dikkat çekti. Kış şartlarında yüksek rakımlı bölgelerde savaşmanın yanı sıra hayatı idame ettirmenin bile güç olduğunu belirten Ertürk, "Bu bölgede üsleri bulunduruyor olmak baskına karşı davetiye çıkarmaktır." diye konuştu.

'OLAY GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ'

Olayın gerçekten çok ciddi olduğunu belirten Ertürk, "1 ay geçmeden bu kez 9 şehidimiz var. Aynı bölge. Aynı bölgede 2 farklı üsse eş zamanlı baskın yapıyorlar. Olay gerçekten çok ciddi. 12 şehidimiz olduğunda bu konuyu Meclis'te tartışmış olsaydık, bunlar başımıza gelmezdi. İktidarın yaptığı tek şey hataların üzerini örtmek. Bu hataları anlatmaya çalışanlara karşı düşmanlık yaratılıyor. Terörle mücadeleye karşı bir zafiyet var. Ne yapılması gerektiğini masaya yatırıp tartışmazsanız, doğru rota kendinize seçemezsiniz." dedi.

''AYAKKABI NUMARALARINI BİLİYORDUK' DİYORLARDI'

Ertürk, "'Şu kadar terörist kalmıştı, ayakkabı numaralarını biliyorduk' diyorlardı; demek ki halka yalan söylüyorlarmış. Bu kış şartlarında yüksek rakımlı coğrafi koşullarda bırakın savaşmayı hayatı idamenin güç olduğu bölgede baskına karşı davetiye çıkarmaktır üsleri hala bulunduruyor olmak.

Çünkü iklim, tabiat şartları, tehdit istihbarata göre konuş yerleri değiştirilir. Tehdidin bulunduğu bölgeye girerseniz onu bertaraf edersiniz tekrar çıkarsınız." diye konuştu.

'TEK ADAM YÖNETİMİNDE ZİRVELER SONUÇ GETİRMEZ'

Geçici üslerin baskına davetiye çıkardığını belirten Ertürk, "Kuzey Irak'ta yüksek koruma ihtiva eden üsleriniz azınlıktaysa bu tür geçici üslerle bir anlamda davetiye çıkarıyorsunuz baskına. Yeniden dünyayı keşfetmiyoruz. 1 ay önce bunu söyledik. Bunların masaya yatırılıp tartışması lazım. Tek adam yönetimlerinin olduğu yerlerde zirveler sonuç getirmez. Çünkü zirveler tek adamın ne kadar doğru düşündüğünün teyidi mahiyetindedir.

Şehit oluyor hemen arkasından kaç terörist öldürdüklerini açıklıyor. Yerlerini biliyorsanız neden daha önce taarruz yapmadınız?" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN