Babacan'dan deprem bölgesinde açıklama: Sevkiyatta geç kalındığı bir gerçek

Babacan'dan deprem bölgesinde açıklama: Sevkiyatta geç kalındığı bir gerçek

Felaketin yaşandığı Kahramanmaraş ve Adana'ya giden DEVA Partisi lideri Babacan, yol üstündeki akaryakıt kuyruğunda açıklamalarda bulundu. Babacan, çabanın büyük olduğunu ancak sevkiyatta geç kalındığının da bir gerçek olduğunu söyledi. "Nerede yanlış yaptık konusunu masaya yatırıp ciddi bir çalışma gerekiyor" diyen Babacan, sivil inisiyatfin ön planda olduğunu da belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ili enkaza çevirdi. Deprem nedeniyle 18 bin vatandaş yaşamını yitirirken 74 bini aşkın da yaralı var. Felaket bölgelerine Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar yardımlar gönderirken siyasi partiler de bölgede incelemeler yapıyor ve depremzedelerle görüşüyor. Öte yandan depremin 5. gününde enkaz altında çok sayıda insan bulunuyor.

'AFAD'A VERDİK DAĞITIMLA İLGİLİ SORUN ÇIKINCA VAZGEÇTİK'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da üç gündür deprem bölgesinde incelemelerde bulunuyor. Buradan FOX TV'ye açıklamalarda bulunan Babacan, partisinin teşkilatının ilk 2 günde 100 TIR'lık bir imkan oluşturduğunu ve deprem bölgesine gönderdiğini belirtti. Babacan "İlk gün dedik ki ‘Siz bunu AFAD’a verin, AFAD dağıtsın’. Fakat dağıtımla ilgili baktık ki sorunlar oluyor. Sorun olunca vazgeçtik. Arkadaşlarımız şimdi kendi imkânlarımızla sahada dağıtım yapıyor" dedi.

'HİÇBİR ÇALIŞMANIN OLMADIĞI BELKİ 100 BİNA VAR'

Kameranın kadrajının felaketin büyüklüğünü yansıtamadığını söyleyen Babacan, "Gerçek facia çok daha büyük. Bir binada kurtarma çalışmaları görüyorsanız, hiçbir çalışmanın olmadığı belki 100 bina var" ifadelerini kullandı.

'YARDIMLARIN KÜÇÜK ARAÇLARA PAYLAŞTIRILMASI GEREK'

Hava karardığında zifiri karanlıkta çalışmaların devam ettiğini belirten Babacan, inşaat sektörünün gücüne vurgu yaptı. Babacan "Şu anda Türkiye’deki şantiye kapasitesinin tamamının buralara sevk edilmesi gerekiyor" dedi. "Yardım ulaştıranlara da çağrı yapan Babacan, küçük kamyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Babacan, "Mahalle aralarına ancak küçük kamyon ve kamyonetlerle girilebiliyor. TIR giremiyor, işe yaramıyor. Mutlaka dağıtım merkezlerinde bunların daha küçük araçlara paylaştırılması, yardımın mahalle aralarına küçük kamyon ve kamyonetlerle ulaştırılması lazım" diye konuştu.

'SEVKİYATTA GEÇ KALINDIĞI BİR GERÇEK'

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin'in iki kardeşini aileleriyle birlikte kaybettiğini ifade eden Babacan, "Yanına vardığımızda üç gündür ilk defa bir ekmek gördüğünü söyledi bana. Biz Adana’dan ilaç götürdük çünkü Antakya’da hiçbir şey yoktu. Büyük bir çaba var fakat sevkiyatta geç kalındığı da bir gerçek" dedi.

'NEREDE YANLIŞ YAPTIK KONUSUNUN MASAYA YATIRILMASI GEREKİYOR'

Sorunun aşılmasının yıllarca süreceğini söyleyen Babacan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Yerinde gördüğüm kadarıyla öyle aylarla ifade edilebilecek sürede bu sorunun çözülmesi mümkün olmayacak. Kaybedilen canlar geri gelmeyecek. Ama Türkiye’nin önümüzdeki dönemle ilgili oturup nerede hata yaptık diye bir masaya yatırmasında da fayda var. Gün acıyı paylaşma günü. Ama şunu da unutmayalım. Nerede yanlış yaptık konusunu masaya yatırıp ciddi bir çalışma gerekiyor. Hükûmetin, ayrım yapmaksızın bütün yerel yönetimlerle beraber çalışması gerekiyor. Sivil toplumun katkılarına yardımlarına açık olmaları gerekiyor.

'ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN ÖNEMLİ BİR KISMI GÖNÜLLÜ İNSANLAR'

Bu kadar büyük bir yıkım karşısında arama kurtarma kapasitesi son derece zayıf. Sivil inisiyatif çok ön planda. Dün gördüğümüz arama kurtarma ekiplerinin önemli bir kısmı gönüllü insanlar. İzmir’den gelmişler İslahiye’ye. Mersin’den gelmişler Nurdağı’na. Bunu görmek, ülkemizdeki birlik beraberliğin ne kadar kuvvetli olduğunu yerinde gözlemek ayrıca insanı çok çok etkiliyor.

Babacan, ayrıca Hatay’da kardeşlerini kaybeden AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman’a baş sağlığı diledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN