Babadan dededen miras kalanlar dikkat! Noter noter dolaşmayacaksın: Bir imza her şeyi çözüyor

Babadan dededen miras kalanlar dikkat! Noter noter dolaşmayacaksın: Bir imza her şeyi çözüyor

Babasından ya da dedesinden miras kalan tüm vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Mirasçılar için yeni dönem başlıyor. Tüm tapu işlemlerinde Bu kurallar geçerli olacak. İşte yeni düzenleme hakkındaki tüm detaylar…

Hisseli tapu ve mirasçıların aklını karıştıran o konu hakkındaki açıklama Noter ve Tapu Kadastro Başkanlığı’ndan geldi. Kardeşlere yapılan miras payı için noter devri geride kaldı. Hisseli tapu sahipleri bu yönteme göre devir yapacak. Tapu siciline konulan kurumsal kısıtlamalar ile taşınmaz bilgilerine ulaşılıyor. İşte yeni düzenleme hakkındaki tüm detaylar…

SATIŞTAN SONRA YAPILACAK

Hisseli tapuların satış işlemleri kapsamında ortak karar verilmesi gerektiği belirtilirken hisse sahiplerinin de tapuda hazır bir şekilde bulunması gerekmektedir. Tapu devir işlemleri kapsamında Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin tamamlanması ile birlikte sınırların belirlenmesi ve parsel tespitinin yaptırılması gerekiyor.

hisseli-tapu-islemleri.jpg

Yapılan açıklamalar kapsamında miras işlemlerinde yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi. Miras kalan evin kardeşlere devir işlemleri için yazılı bir sözleşmenin yeterli olduğu aktarılırken hisseli tapuların satışında hissedarların ortak karar almasının da önemli bir detay olduğunun altı çizildi. Hisse sahiplerine düşen payların satış işlemlerini sona ermesi ile birlikte kendilerine ödeneceği vurgulandı.

E-DEVLET'TEN YAPILACAK

Tapu mirası olup olmadığını öğrenmek isteyen kişiler ise Tapu ve Kadastro Müdürlüğün’ün webtapu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden ya da e-devlet sistemine giriş yaparak konu hakkındaki detayları öğrenebileceği aktarıldı. Mirasçı olduğu taşınmazları öğrenmek isteyen kişilerin ise veraset ilamına göre nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne giriş yaparak bilgilerini sorgulayabileceği aktarıldı.

tapuda-vergi-muafiyeti.jpg

Hisseli tapu işlemleri kapsamında hisse sahiplerinin ortak karar almasının önemli olduğunun altı çizilirken tapu devir işlemlerine doğru bir şekilde yapılmasının da önemine vurgu yapıldı. Üzerinizde hisseli tapu olup olmadığını öğrenmek için e-devlet sistemi üzerinden kolayca sorgulama yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN