Bedelli askerlikte yeni dönem! Bu fırsatı kaçıran sonra çok pişman olur: Resmi Gazete'de yayınlandı

Bedelli askerlikte yeni dönem! Bu fırsatı kaçıran sonra çok pişman olur: Resmi Gazete'de yayınlandı

Milli Savunma Bakanlığı, Askeralma Yönetmeliği'nde belirli bir değişikliğe giderek yeni bir boyut kazandırdı. İlgili düzenlemeler, bedelli askerlik hakkını kullanıp daha sonra bu seçeneğinden vazgeçen bireylerin yeniden müracaat etme şansını kısıtlayacak nitelikte.

Yeni düzenlemeye dahil olan ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından değişikliğe gidilen Askeralma Yönetmeliği, "Bedelli askerlik fırsatından faydalanmış fakat bu haktan vazgeçenlerin yeniden başvuru fırsatları engellenecektir" ifadesini içermektedir.

Bu durum, bedelli askerlikte yeni bir dönemin habercisi olmuştur.

Askeralma Yönetmeliği'nde yapılan bu değişiklik, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girmiştir. Bununla birlikte, temel askerlik eğitimini tamamlamadan Türk vatandaşlığından çıkan veya çıkarılan kişilere, yeniden Türk vatandaşlığını kazandıklarında bedelli askerlik hakkı sunulmayacaktır.

Kura öncesi seçimlerini değiştirenlerin yeniden başvuru imkanı olacak

Bedelli askerlikte kura sonuçlarına bağlı olarak seçilmeyenler, iki ay içerisinde ödeme yapmayanlar ya da kura veya sınıflandırma öncesi tercihlerini değiştirenler bedelli askerliğe yeniden başvuruda bulunabilecekler.

Yoklama kaçakları, saklılar veya bakaya olanlar sadece askerlik şubeleri aracılığıyla bedelli başvurusu yapabilecekler. Bu durumun dışında olan bireyler ise başvuru için askerlik şubelerinin yanı sıra e-Devlet'i de kullanabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN