Cumhurbaşkanı az önce duyurdu! İlkokul lise öğrencilerine 3 bin 300, üniversite öğrencilerine 5.500 TL yardım parası! Başvuru şartlarını duyurdu!

Cumhurbaşkanı az önce duyurdu! İlkokul lise öğrencilerine 3 bin 300, üniversite öğrencilerine 5.500 TL yardım parası! Başvuru şartlarını duyurdu!

Düzenlenen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararlar hakkında kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Beştepe'de düzenlenen toplantıda Erdoğan, ilkokul, lise, üniversite öğrencilere verilecek olan destek ödemesi gündeme geldi. İşte, öğrencilere verilen destek ödemeleri hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Hayat pahalılığı ve enflasyon oranlarına değinen Başkan Erdoğan, ekonomide yaşanan durumların iç ve dış nedenlerin olduğunu açıkladı. Emtiaların yükselmesine neden olan dış sebeplerin istikrara kavuşmasının zaman alacağı belirtilirken Türkiye'de enflasyon verilerin birkaç ay içerisinde yüzde 40 seviyelerine düşmesi ve 2023 yılında yüzde 20 ve 2024 yılında ise enflasyonun tek hanelere düşmesinin hedeflendiği açıklandı.

Sosyal yardım politikamız, yoksulluğun altında düşenleri kollamanın yanı sıra insanlarımızın hayat standartları yüksek seviyede olması hedefleniyor. Uzun zamandır engelli ve yaşlı ödemelerini titizlikle sürdürülmesi üzerine devreye öğrenci destek ödemeleri geldi. Aralık ayında da 10.3 milyarlık kaynakla vatandaşları desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu sosyal destek ödemeleri yeni yılla katlanarak artacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devlet her insanına sahip çıkacaktır güce sahip olduğu ifade edilirken yardım faaliyetleri ise gençlere ve öğrencilere verileceği belirtildi.

öğrencilere destek ödemesi

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DESTEK GELDİ

Öğrenciler için başlatılan teşvik programı içeriğinde sosyal yardım almaya hak kazanan ailelere devlet okullarında eğitim gören, sınıflarda dereceye sahip olan öğrencilere asgari ücret ödemesi yapılırken yüksek öğretim öğrencilerine de aynı şekilde asgari ücret kadar destek verilecektir.

4 yıllık üniversite kazanan aynı kapsam içerisinde olan öğrencilere aylık 100 TL destek ödemesi hesaplara aktarılacak. YÖK tarafından belirlenen 500 üniversite kazanan aynı şartlara uygun olan başarı destekleri sağlanacaktır. 1.5 milyar lira ayrılan bu destek ödemeleri için detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sitesinden öğrenilebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN