Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosu hakkında açıklama: Canıgönülden destekliyorum

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosu hakkında açıklama: Canıgönülden destekliyorum

Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayımladığı 'Alevi' başlıklı videosuna ilişkin sosyal medya hesabından destek mesajlarında bulundu. Demirtaş, videoya ilişkin “Bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum” dedi.

2016'dan bu yana tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün sosyal medya hesabından yayımladığı 'Alevi' videosuna destek mesajı gönderdi.

'CAN YAKAN MEZHEP TARTIŞMALARI'

Kılıçdaroğlu, yayımladığı videoda, ilk kez oy kullanacak gençlere seslenerek "Tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından çekip çıkaracaksın. Artık kimlikleri konuşmayacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, "Sevgili evlatlarım. Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman'ım. Allah'ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam" ifadelerini kullandı.

'CANIGÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM'

Kılıçdaroğlu'nun videosunu Twitter'da alıntılayarak mesaj paylaşan Demirtaş, "Herkes gönül gözüyle izlemeli, kalbiyle hissederek dinlemeli. Bu topraklarda ayrımcılık olmadan, eşitçe, kardeşçe, huzur içinde yaşamak mümkün. Sayın Kılıçdaroğlu’nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN